Пельмені, смажені на сковороді з сиром
Смажені пельмені часто з’єднують з різноманітними інгредієнтами, і твердий сир займає серед них лідируючу позицію. Така страва стане ідеальною закускою до пива або ж просто приємним доповненням до трапези. Перед тим як готувати, пельмені можна не розморожувати.
Інгредієнти:
- 400 г пельменів;
- 200 мл води;
- 3 ст. л. рослинної олії;
- 1 цибуля-порей;
- 70 г твердого сиру;
- Сіль.
Спосіб приготування:
- У сковороду налити рослинне масло, викласти пельмені.
- Залити пельмені водою до середини і тушкувати під закритою кришкою 15 хвилин.
- Перевернути пельмешки і обсмажити до рум’яної скоринки.
- Блюдо посолити за смаком, посипати подрібненою цибулею і тертим сиром.
- Готувати пельмені ще 3-5 хвилин, поки не розплавиться сир.
Смажені пельмені зі сметаною в мультиварці
Для цього рецепта відмінно підійдуть і покупні пельмені, але вони не йдуть ні в яке порівняння з домашніми! Приготувати їх самостійно зовсім не складно, при цьому можна на свій смак регулювати пропорції тіста і начинки. Фарш також можна взяти будь-який, але оптимально використовувати саме змішаний. Кількість борошна в рецепті не зазначено, оскільки доведеться спостерігати за тестом в процесі вимішування, щоб досягти необхідної консистенції.
Інгредієнти:
- 250 г яловичини;
- 250 г свинини;
- 2 цибулини;
- 1 щіпка соди;
- 1 яйце;
- 2 склянки води;
- 300 г сметани;
- Борошно;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Пропустити цибулю і обидва види м’яса через м’ясорубку, посолити і поперчити за смаком.
- Борошно просіяти, змішати з содою і невеликою кількістю солі.
- Відокремити жовток, додати в борошно і перемішати.
- Половину води трохи підігріти, влити в загальну тарілку і замісити тісто.
- Залишити тісто при кімнатній температурі на 30 хвилин.
- Ще раз вимісити тісто і розкачати його в тонкий пласт.
- З допомогою невеликого стаканчика нарізати тісто на коржі.
- У центр кожної заготовки викласти трохи фаршу і защипнути краю.
- У чашу мультиварки налити рослинне масло і викласти пельмені в один шар.
- Включити режим «Випічка» і смажити пельмені, поки у них не підрум’яняться боки.
- Залити в чашу сметану і воду, що залишилася, додати сіль і перець за смаком.
- Продовжувати приготування в тому ж режимі ще 30 хвилин.
Тепер ви знаєте, як готувати смажені пельмені. Приємного апетиту!
Смажені пельмені – страва трохи незвичний, але дуже смачне і цікаве. Його можна подати до столу як повноцінний вечерю або використовувати в якості закуски. При цьому для приготування підійде і сковорода, і мультиварка, і навіть найпростіша мікрохвильова піч. Як зробити смажені пельмені справжнім кулінарним шедевром, допоможуть зрозуміти наступні рекомендації:
- Для приготування смажених пельменів в мультиварці Редмонд використовують режим «Випічка». В інших моделях він може називатися «Смаження» або «Мультиповар»;
- Розморожувати пельмені перед смаженням не обов’язково, але в цьому випадку вони швидше приготуються;
- Правильно приготовлений фарш для пельменів повинен пахнути цибулею і спеціями, а м’ясний запах ‒вловлювати лише злегка;
- Тісто для смажених пельменів краще зробити тонший, щоб фарш не залишився сирим.