Смажені пельмені

Пельмені, смажені на сковороді з сиром

Смажені пельмені часто з’єднують з різноманітними інгредієнтами, і твердий сир займає серед них лідируючу позицію. Така страва стане ідеальною закускою до пива або ж просто приємним доповненням до трапези. Перед тим як готувати, пельмені можна не розморожувати.
Інгредієнти:

  • 400 г пельменів;
  • 200 мл води;
  • 3 ст. л. рослинної олії;
  • 1 цибуля-порей;
  • 70 г твердого сиру;
  • Сіль.

Спосіб приготування:

  • У сковороду налити рослинне масло, викласти пельмені.
  • Залити пельмені водою до середини і тушкувати під закритою кришкою 15 хвилин.
  • Перевернути пельмешки і обсмажити до рум’яної скоринки.
  • Блюдо посолити за смаком, посипати подрібненою цибулею і тертим сиром.
  • Готувати пельмені ще 3-5 хвилин, поки не розплавиться сир.

 

Смажені пельмені зі сметаною в мультиварці

Для цього рецепта відмінно підійдуть і покупні пельмені, але вони не йдуть ні в яке порівняння з домашніми! Приготувати їх самостійно зовсім не складно, при цьому можна на свій смак регулювати пропорції тіста і начинки. Фарш також можна взяти будь-який, але оптимально використовувати саме змішаний. Кількість борошна в рецепті не зазначено, оскільки доведеться спостерігати за тестом в процесі вимішування, щоб досягти необхідної консистенції.
Інгредієнти:

  • 250 г яловичини;
  • 250 г свинини;
  • 2 цибулини;
  • 1 щіпка соди;
  • 1 яйце;
  • 2 склянки води;
  • 300 г сметани;
  • Борошно;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Пропустити цибулю і обидва види м’яса через м’ясорубку, посолити і поперчити за смаком.
  • Борошно просіяти, змішати з содою і невеликою кількістю солі.
  • Відокремити жовток, додати в борошно і перемішати.
  • Половину води трохи підігріти, влити в загальну тарілку і замісити тісто.
  • Залишити тісто при кімнатній температурі на 30 хвилин.
  • Ще раз вимісити тісто і розкачати його в тонкий пласт.
  • З допомогою невеликого стаканчика нарізати тісто на коржі.
  • У центр кожної заготовки викласти трохи фаршу і защипнути краю.
  • У чашу мультиварки налити рослинне масло і викласти пельмені в один шар.
  • Включити режим «Випічка» і смажити пельмені, поки у них не підрум’яняться боки.
  • Залити в чашу сметану і воду, що залишилася, додати сіль і перець за смаком.
  • Продовжувати приготування в тому ж режимі ще 30 хвилин.

Тепер ви знаєте, як готувати смажені пельмені. Приємного апетиту!
Смажені пельмені – страва трохи незвичний, але дуже смачне і цікаве. Його можна подати до столу як повноцінний вечерю або використовувати в якості закуски. При цьому для приготування підійде і сковорода, і мультиварка, і навіть найпростіша мікрохвильова піч. Як зробити смажені пельмені справжнім кулінарним шедевром, допоможуть зрозуміти наступні рекомендації:

  • Для приготування смажених пельменів в мультиварці Редмонд використовують режим «Випічка». В інших моделях він може називатися «Смаження» або «Мультиповар»;
  • Розморожувати пельмені перед смаженням не обов’язково, але в цьому випадку вони швидше приготуються;
  • Правильно приготовлений фарш для пельменів повинен пахнути цибулею і спеціями, а м’ясний запах ‒вловлювати лише злегка;
  • Тісто для смажених пельменів краще зробити тонший, щоб фарш не залишився сирим.