Проста сирна запіканка з яблуками в духовці
В сирні запіканки можна класти найрізноманітніші фрукти і ягоди, але оскільки найдоступнішими з них все одно залишаються яблука, найчастіше до складу потрапляють саме вони. Такий простий інгредієнт кардинально змінює смак страви, робить його більш свіжим і ароматним. При цьому підійде абсолютно будь-який сорт яблук – все залежить лише від уподобань кулінара. Ця начинка буде особливо соковитою з-за попередньої термічної обробки. Яблука придбають приголомшливий карамельний смак і просочаться ароматом кориці.
Інгредієнти:
- 400 г сиру;
- 2 ст. л. манної крупи;
- 1 ст. л. вершкового масла;
- 6 ст. л. цукру;
- 3 ст. л. сметани;
- 1 яйце;
- 2 яблука;
- 1 ст. л. меду;
- 1 ч. л. рослинного масла;
- 2 щіпки кориці.
Спосіб приготування:
- Нарізати яблука скибочками і викласти на суху розігріту сковороду.
- До яблук додати пару чайних ложок цукру і мед, перемішати.
- Обсмажувати фрукти на середньому вогні, поки не випарується вся рідина.
- Посипати яблука корицею, ще раз обережно перемішати і зняти з вогню.
- Розім’яти виделкою сир, змішати до однорідності з яйцями і цукром.
- Масло розтопити і вилити до сиру, туди ж викласти сметану і манну крупу.
- Перемішати тісто до однорідності і залишити на 20 хвилин при кімнатній температурі для набухання.
- Форму застелити пергаментним папером і змастити її невеликою кількістю рослинного масла.
- Половину сирного тіста викласти у форму, а зверху рівномірно розподілити начинку з яблук.
- Фрукти накрити рештою тестом, акуратно розрівняти.
- Духовку заздалегідь розігріти до 190 градусів, поставити в неї форму з запіканкою.
- Готувати десерт 40 хвилин, потім остудити його і подавати до столу.
Тепер ви знаєте, як готувати запіканку з сиру в духовці. Приємного апетиту!
Сирна запіканка – це легкий, смачний, солодкий і нескладний у приготуванні десерт. На основі цієї страви можна робити найрізноманітніші ласощі, які підійдуть навіть на роль святкового частування. Кожній господині напевно захочеться дізнатися, як приготувати запіканку з сиру в духовці, і краще всього почати з наступних порад:
- Щоб сирна запіканка була однорідною і більш ніжною, сир краще вибрати з дрібними зернятками або ж подрібнити її в блендері;
- Щоб запіканку з сиру було простіше витягти з форми, краще підкласти під неї пекарську папір;
- Готовність сирної запіканки перевіряється класичним методом – зубочисткою протикають тісто і перевіряють, чи немає на ній мокрих слідів. Також можна орієнтуватися по золотистої скоринки, яка утворюється зверху десерту;
- Якщо хочеться зробити запіканку більш соковитою, а сир недостатньо жирний, перед тим як пекти запіканку, додайте до нього трохи вершкового масла і сметани. Вийде дуже ніжний і насичений смак;
- При бажанні сир в рецепті можна замінити сирною масою, яка вже містить цукор, а також і інші смакові добавки (родзинки, курагу тощо). Це урізноманітнює блюдо і заощадить час.