Сирна запіканка – найсмачніші рецепти з фото

Проста сирна запіканка з яблуками в духовці

В сирні запіканки можна класти найрізноманітніші фрукти і ягоди, але оскільки найдоступнішими з них все одно залишаються яблука, найчастіше до складу потрапляють саме вони. Такий простий інгредієнт кардинально змінює смак страви, робить його більш свіжим і ароматним. При цьому підійде абсолютно будь-який сорт яблук – все залежить лише від уподобань кулінара. Ця начинка буде особливо соковитою з-за попередньої термічної обробки. Яблука придбають приголомшливий карамельний смак і просочаться ароматом кориці.
Інгредієнти:

  • 400 г сиру;
  • 2 ст. л. манної крупи;
  • 1 ст. л. вершкового масла;
  • 6 ст. л. цукру;
  • 3 ст. л. сметани;
  • 1 яйце;
  • 2 яблука;
  • 1 ст. л. меду;
  • 1 ч. л. рослинного масла;
  • 2 щіпки кориці.

Спосіб приготування:

  • Нарізати яблука скибочками і викласти на суху розігріту сковороду.
  • До яблук додати пару чайних ложок цукру і мед, перемішати.
  • Обсмажувати фрукти на середньому вогні, поки не випарується вся рідина.
  • Посипати яблука корицею, ще раз обережно перемішати і зняти з вогню.
  • Розім’яти виделкою сир, змішати до однорідності з яйцями і цукром.
  • Масло розтопити і вилити до сиру, туди ж викласти сметану і манну крупу.
  • Перемішати тісто до однорідності і залишити на 20 хвилин при кімнатній температурі для набухання.
  • Форму застелити пергаментним папером і змастити її невеликою кількістю рослинного масла.
  • Половину сирного тіста викласти у форму, а зверху рівномірно розподілити начинку з яблук.
  • Фрукти накрити рештою тестом, акуратно розрівняти.
  • Духовку заздалегідь розігріти до 190 градусів, поставити в неї форму з запіканкою.
  • Готувати десерт 40 хвилин, потім остудити його і подавати до столу.

Тепер ви знаєте, як готувати запіканку з сиру в духовці. Приємного апетиту!
Сирна запіканка – це легкий, смачний, солодкий і нескладний у приготуванні десерт. На основі цієї страви можна робити найрізноманітніші ласощі, які підійдуть навіть на роль святкового частування. Кожній господині напевно захочеться дізнатися, як приготувати запіканку з сиру в духовці, і краще всього почати з наступних порад:

  • Щоб сирна запіканка була однорідною і більш ніжною, сир краще вибрати з дрібними зернятками або ж подрібнити її в блендері;
  • Щоб запіканку з сиру було простіше витягти з форми, краще підкласти під неї пекарську папір;
  • Готовність сирної запіканки перевіряється класичним методом – зубочисткою протикають тісто і перевіряють, чи немає на ній мокрих слідів. Також можна орієнтуватися по золотистої скоринки, яка утворюється зверху десерту;
  • Якщо хочеться зробити запіканку більш соковитою, а сир недостатньо жирний, перед тим як пекти запіканку, додайте до нього трохи вершкового масла і сметани. Вийде дуже ніжний і насичений смак;
  • При бажанні сир в рецепті можна замінити сирною масою, яка вже містить цукор, а також і інші смакові добавки (родзинки, курагу тощо). Це урізноманітнює блюдо і заощадить час.