Дієтична гарбузова запіканка з сиром в духовці
Щоб страва дійсно вийшло дієтичним, потрібно взяти сир з мінімальним відсотком жирності. При цьому краще вибрати не дуже кислий – тоді можна сміливо зменшувати кількість цукру чи ж не класти його зовсім. Солодощі додасть гарбуз. Потрібно вибрати найбільш яскравий помаранчевий плід. При бажанні можна гарбуз не подрібнювати в пюре, а натерти на тертці, щоб овоч краще відчувався в готовому блюді.
Інгредієнти:
- 600 г гарбуза;
- 50 г манної крупи;
- 3 яйця;
- 200 г сиру;
- 2 ст. л. цукру.
Спосіб приготування:
- Гарбуз промити, видалити шкірку і насіння, м’якоть нарізати кубиками.
- Викласти гарбуз в каструлю і додати до неї трохи води, тушкувати під закритою кришкою до м’якості.
- За допомогою блендера зробити пюре з гарбуза.
- В окремій ємності змішати сир, цукор і манну крупу.
- В отриману масу вбити яйця і ще раз все добре перемішати.
- Поступово ввести в сирне тісто тепле гарбузове пюре.
- Довести тісто до однорідності і перекласти його в змащену маслом форму з високими бортами.
- Готувати запіканку з сиру 25 хвилин при 200 градусах, потім дати їй охолонути у формі і перекласти на блюдо для подачі.