Сирна запіканка – найсмачніші рецепти з фото

Дієтична гарбузова запіканка з сиром в духовці

Щоб страва дійсно вийшло дієтичним, потрібно взяти сир з мінімальним відсотком жирності. При цьому краще вибрати не дуже кислий – тоді можна сміливо зменшувати кількість цукру чи ж не класти його зовсім. Солодощі додасть гарбуз. Потрібно вибрати найбільш яскравий помаранчевий плід. При бажанні можна гарбуз не подрібнювати в пюре, а натерти на тертці, щоб овоч краще відчувався в готовому блюді.
Інгредієнти:

  • 600 г гарбуза;
  • 50 г манної крупи;
  • 3 яйця;
  • 200 г сиру;
  • 2 ст. л. цукру.

Спосіб приготування:

  • Гарбуз промити, видалити шкірку і насіння, м’якоть нарізати кубиками.
  • Викласти гарбуз в каструлю і додати до неї трохи води, тушкувати під закритою кришкою до м’якості.
  • За допомогою блендера зробити пюре з гарбуза.
  • В окремій ємності змішати сир, цукор і манну крупу.
  • В отриману масу вбити яйця і ще раз все добре перемішати.
  • Поступово ввести в сирне тісто тепле гарбузове пюре.
  • Довести тісто до однорідності і перекласти його в змащену маслом форму з високими бортами.
  • Готувати запіканку з сиру 25 хвилин при 200 градусах, потім дати їй охолонути у формі і перекласти на блюдо для подачі.