Сирна запіканка з ізюмом та манкою в духовці
Поєднання сиру і ізюма можна вважати класичним для подібних десертів. Виходить цікавий кисло-солодкий смак, який до того ж стане ідеальною основою для більш незвичайною випічки. Так, у цю запіканку можна додати будь-які фрукти і сухофрукти, горішки, шоколадну крихту, мак, цукати та ін Якщо не хочеться довго чекати, поки набухне манка, молоко потрібно попередньо підігріти, змішати з крупою в гарячому вигляді. Це значно прискорить процес.
Інгредієнти:
- 500 г сиру;
- 2 яйця;
- 3 ст. л. манної крупи;
- 60 г ізюма;
- 150 мл молока;
- 3 ст. л. цукру;
- 2 щіпки ванілі;
- 10 г вершкового масла.
Спосіб приготування:
- Духовку включити на 180 градусів і дати їй нагрітися до зазначеної температури.
- Ізюм добре промити, викласти в миску і залити окропом.
- Через 10 хвилин ще раз родзинки промити і обсушити його серветками.
- Манну крупу в окремому посуді змішати з молоком і залишити в сторону на 15-20 хвилин.
- Тим часом з’єднати цукор і яйця, збивати їх до повного розчинення крупинок.
- Зі збитими яйцями змішати сир, вимішувати до однорідності.
- До сиру додати манку і ізюм, ще раз все добре перемішати.
- Змастити форму для випічки шматочком вершкового масла і викласти в неї сирне тісто.
- Поверхню запіканки розрівняти, готувати десерт 35 хвилин при 180 градусах.