Сирна запіканка – найсмачніші рецепти з фото

Сирна запіканка з ізюмом та манкою в духовці

Поєднання сиру і ізюма можна вважати класичним для подібних десертів. Виходить цікавий кисло-солодкий смак, який до того ж стане ідеальною основою для більш незвичайною випічки. Так, у цю запіканку можна додати будь-які фрукти і сухофрукти, горішки, шоколадну крихту, мак, цукати та ін Якщо не хочеться довго чекати, поки набухне манка, молоко потрібно попередньо підігріти, змішати з крупою в гарячому вигляді. Це значно прискорить процес.
Інгредієнти:

  • 500 г сиру;
  • 2 яйця;
  • 3 ст. л. манної крупи;
  • 60 г ізюма;
  • 150 мл молока;
  • 3 ст. л. цукру;
  • 2 щіпки ванілі;
  • 10 г вершкового масла.

Спосіб приготування:

  • Духовку включити на 180 градусів і дати їй нагрітися до зазначеної температури.
  • Ізюм добре промити, викласти в миску і залити окропом.
  • Через 10 хвилин ще раз родзинки промити і обсушити його серветками.
  • Манну крупу в окремому посуді змішати з молоком і залишити в сторону на 15-20 хвилин.
  • Тим часом з’єднати цукор і яйця, збивати їх до повного розчинення крупинок.
  • Зі збитими яйцями змішати сир, вимішувати до однорідності.
  • До сиру додати манку і ізюм, ще раз все добре перемішати.
  • Змастити форму для випічки шматочком вершкового масла і викласти в неї сирне тісто.
  • Поверхню запіканки розрівняти, готувати десерт 35 хвилин при 180 градусах.