Смачна запіканка з сиру і рису в духовці
Така запіканка багатьом знайома з дитинства. Її напевно готувала мама або бабуся, так і в садку любили побалувати подібними ласощами. Це і не дивно, адже запіканка з сиру і рису – це не тільки смачно, але і корисно. За рахунок додавання сирна маса трохи збільшиться в об’ємі, так що десерт буде пишним і дуже апетитним. Кількість цукру можна регулювати на свій розсуд, відштовхуючись від кислоти сиру.
Інгредієнти:
- 400 г сиру;
- 1 склянку рису;
- 1 ч. л. соди;
- 2/3 склянки цукру;
- 2 яйця;
- 70 г вершкового масла;
- 1 ч. л. оцту.
Спосіб приготування:
- Відварити рис до напівготовності, дати йому охолонути.
- До рису додати сир, попередньо розім’явши його виделкою.
- Додати в отриману суміш цукор, соду погасити оцтом і також вилити в тісто.
- Вбити яйця і все добре перемішати до однорідності.
- Рівномірно по всій поверхні форми для випічки розкласти невеликі шматочки вершкового масла.
- Перелити у форму сирно-рисове тісто і розрівняти його лопаткою.
- Запіканку готувати в духовці при 180 градусах 25 хвилин.