Салат з сайрою і рисом з рибних консервів
Завдяки рісу і піджарки з овочів, цей салат нагадує не закуску, а ситне друге блюдо. З прикрасою з ікри він не залишиться непоміченим, і дуже швидко розлетиться по тарілках. Додатково солити салат не потрібно, досить просто додати трохи солі в рис в процесі варіння, а також зовсім трохи посолити овочі на сковороді. Ікра не є обов’язковим інгредієнтів, можна прикрасити салат чим-небудь іншим на свій розсуд.
Інгредієнти:
- 2 банки консервованої сайри;
- 3 яйця;
- 1 цибулина;
- 2 моркви;
- 100 г рису;
- 3 ст. л. майонезу;
- 50 г червоної ікри;
- Сіль.
Спосіб приготування:
- Відварити до готовності рис у підсоленій воді.
- Зварити яйця круто, почистити, дрібно порізати.
- Дрібно нарізати цибулю, натерти моркву, обсмажити все разом на рослинному маслі.
- Сайру вилучити з банок і розтерти виделкою, перекласти в салатницю, розрівняти.
- Поверх риби засипати цибулю і моркву, потім викласти варені яйця.
- Останнім шаром засипати рис, змастити зверху майонезом.
- Прикрасити верхній шар ікринками і залишити салат на 2-3 години в холодильнику.
Тепер ви знаєте, як готувати салат з консервованої сайри. Приємного апетиту!
Салат з сайрою – це проста рибна закуска, від якої просто неможливо відірватися. Таке блюдо, приготоване з однієї консерви, вмить розлетиться зі столу, а гості напевно зажадають добавки. При цьому будь-такий салатик можна зробити буквально за 5 хвилин. Секретами, як приготувати салат «Мімоза» і всі інші салати з сайри, поділяться досвідчені кулінари:
- Сайра для салату повинна бути у власному соку. Якщо під рукою виявилися тільки баночки з томатною заправкою, просто промийте рибку перед приготування. Не забудьте в цьому випадку її трохи досолити;
- Якщо ви не боїтеся зайвих калорій, можете не виливати рідину з баночки, а полити нею картопляний шар. Салат вийде соковитим і стане ще більше «рибним»;
- Перед тим, як готувати салат, рекомендується залити цибулю окропом на 10-15 хвилин. Так він не буде гірчити;
- Якщо ви хочете додати салатик «обсягу», тріть всі інгредієнти одразу в салатницю;
- Листковим салатів з сайрою потрібно дати настоятися перед подачею на стіл хоча б 2-3 години.