Салат з сайри

Класичний салат «Мімоза» з консервованої сайри з яйцем

Цей рецепт дозволить приготувати традиційний варіант салату «Мімоза». В його основі можна використовувати і іншу рибу, але саме з сайрою виходить смачніше всього. Овочі потрібно підбирати середніх габаритів, або ж регулювати їх кількість, в залежності від розміру плодів. Якщо яйця невеликі, їх також може знадобиться більше. Головне, щоб жовтки рівномірно покривали салатик, не залишаючи щілин.
Інгредієнти:

  • 200 р консервованої сайри;
  • 4 яйця;
  • 1 цибулина;
  • 250 г майонезу;
  • 4 картоплини;
  • 4 моркви;
  • 50 г зелені;
  • Сіль.

Спосіб приготування:

  • Картоплю, яйця і моркву відварити до готовності (можна в одній каструлі), остудити і почистити.
  • В різні тарілочки натерти на дрібній тертці моркву, жовтки, білки і картоплю.
  • Цибулю почистити і нарізати невеликими кубиками.
  • Сайру дістати з баночки і добре розім’яти виделкою, викласти на дно салатниці.
  • Змастити рибу майонезом, додати білки і також змастити цей шар.
  • Викласти шар моркви, додати майонез, зверху засипати цибулю і терту картоплю.
  • Картопля трохи посолити і змастити майонезом, висипати зверху жовтки.
  • Прикрасити салат зеленню і прибрати в холодильник на 2 години.