Класичний салат «Мімоза» з консервованої сайри з яйцем
Цей рецепт дозволить приготувати традиційний варіант салату «Мімоза». В його основі можна використовувати і іншу рибу, але саме з сайрою виходить смачніше всього. Овочі потрібно підбирати середніх габаритів, або ж регулювати їх кількість, в залежності від розміру плодів. Якщо яйця невеликі, їх також може знадобиться більше. Головне, щоб жовтки рівномірно покривали салатик, не залишаючи щілин.
Інгредієнти:
- 200 р консервованої сайри;
- 4 яйця;
- 1 цибулина;
- 250 г майонезу;
- 4 картоплини;
- 4 моркви;
- 50 г зелені;
- Сіль.
Спосіб приготування:
- Картоплю, яйця і моркву відварити до готовності (можна в одній каструлі), остудити і почистити.
- В різні тарілочки натерти на дрібній тертці моркву, жовтки, білки і картоплю.
- Цибулю почистити і нарізати невеликими кубиками.
- Сайру дістати з баночки і добре розім’яти виделкою, викласти на дно салатниці.
- Змастити рибу майонезом, додати білки і також змастити цей шар.
- Викласти шар моркви, додати майонез, зверху засипати цибулю і терту картоплю.
- Картопля трохи посолити і змастити майонезом, висипати зверху жовтки.
- Прикрасити салат зеленню і прибрати в холодильник на 2 години.