Салат «оселедець під шубою»

Оселедець під шубою – страва настільки знайоме і популярний, що у кожної господині напевно знайдеться свій власний рецепт його приготування. Крім того, цей салат завжди асоціюється зі святами, особливо з Новим Роком. За рахунок правильного оформлення його можна перетворити на прикрасу будь-якого застілля.
Для найпростішого варіанта «оселедця під шубою» досить буде відварених овочів (моркви, буряка і картоплі), рибного філе і ріпчастої цибулі. Всі ці інгредієнти укладають шарами і рясно змащують майонезом. При цьому можна не додавати ніяких приправ, навіть солі. Більш оригінальні рецепти можуть включати в себе сир, варені яйця, яблука, сьомгу, сметану та ін.
Одним з головних переваг салату «оселедець під шубою» є його презентабельність. Навіть у звичайному вигляді він виглядає дуже виграшно, але також можна приготувати це блюдо у вигляді рулету, або навіть желе. В якості додаткових прикрас використовують терті яєчні жовтки, зелень, «трояндочки» з відварних овочів.
Щоб салат дійсно повністю передав все багатство смаку, він повинен бути досить поживним. Для цього в нього кладуть тільки жирну рибу і майонез. Якщо не дотримати цю умову, намагаючись зменшити споживані калорії, можна запросто зіпсувати страву.
Перед подачею на стіл салату дають деякий час просочитися. Зазвичай вистачає 2-3 годин, але в ідеалі слід відправити «оселедець під шубою» в холодильник на всю ніч.