Салат зі шпротами

Салат зі шпротами – це насичене і дуже ситне блюдо, яке вигідно відрізняється від інших подібних салатів з консервами. Шпроти не дають неприємного рибного запаху, володіють ніжним і пікантним смаком. При цьому вони ідеально поєднуються практично з усіма інгредієнтами, тому з ними можна легко приготувати і «Мімозу», і «Океан», і безліч інших цікавих салатів.
Салати зі шпротами можуть бути простими або листковими, легкими або поживними, складатися з найпростіших продуктів або ж вражати уяву різноманітними інгредієнтами. У них кладуть свіжі, мариновані і відварні овочі, яйця, зелень, рис, сухарики тощо Також зі шпротами добре поєднуються консервовані продукти начебто кукурудзи, горошку або квасолі.
Для салату шпроти найчастіше розминають виделкою, але іноді їх кладуть і цілком. При цьому розмір або сорт риби практично не має значення. Заправляють салат зі шпротами майонезом, іноді додаючи до нього масло з самих консервів. Ніяких особливих приправ у страві не використовують, обмежуючись сіллю і меленим перцем. Прикрашають готовий салат цілими рибками, тертими жовтками, сиром, зеленню і різноманітними композиціями зі свіжих і варених овочів.