Салат «Мімоза» з сайрою

Салат «Мімоза» з сайрою включає в себе всі улюблені якості кожної господині – він просто і швидко готується, чудово виглядає на святковому столі, виходить ситним і дуже смачним. При цьому всі інгредієнти для цього ласощі без праці знайдуться в холодильнику або в коморі. А навіть якщо якогось з них не виявиться під рукою, завжди можна знайти повноцінну заміну, адже способів, як приготувати салат «Мімоза» з сайри, просто не злічити!
В основі салату «Мімоза» з сайри лежить консервована рибка. Для цього вибирають баночки, на яких зазначено «в олії» або «у власному соку». Ніякі томатні соуси і зайві прянощі в консервах бути не повинні. Перед тим як готувати салат «Мімоза» з сайри, її просто розминають виделкою і видаляють великі кісточки, якщо раптом такі трапляться.
В салаті «Мімоза» сайру доповнюють відварні овочі – це картопля і морква. Також обов’язковим інгредієнтом є відварені круто яйця. При цьому жовтки відокремлюють від білків, щоб зробити жовту верхівку для салату. За цю свою особливість він і отримав свою назву, адже квіти мімози також відрізняються насиченим жовтим кольором.
Всі інші інгредієнти, які можна додати в салат «Мімоза» з сайрою, є додатковими. Їх можна вибирати на свій розсуд, використовуючи всі відразу або окремо. Серед них твердий сир, рис, цибулю, зелень, свіжі огірки, яблуко, вершкове масло тощо
Заправляють салат «Мімоза» виключно майонезом, щедро промазуючи кожен шар. Після цього закуску відправляють на кілька годин в холодильник для просочення і подають до столу в красивій салатниці.