Салат з червоною рибою з давніх часів прикрашає собою святкові застілля по всьому світу. Цей продукт відноситься до розряду делікатесів і зазвичай коштує досить дорого, тому багато відмовляють собі в подібному ласощі. Тим не менш, для смачного і ситного салату рибки знадобиться зовсім небагато, достатньо лише правильно підібрати супутні їй інгредієнти.
Для салату використовують філе будь-якої червоної риби, нарізаючи його тонкими скибочками або кубиками. Це може бути сьомга, горбуша, форель, кета та ін. В залежності від рецепту, знадобиться копчена, варена або солона риба.
Рибу обов’язково поєднують з ріпчастою цибулею, який маринують з допомогою оцту. Така компанія забезпечує страві більш насичений смак. Крім цибулі додають будь-які свіжі або мариновані овочі, горіхи, сир, бобові, яйця, авокадо і навіть лайм. Заправляють салат соусом, майонезом або рослинним маслом.
Найчастіше салат з червоної риби укладають шарами (наприклад, «Мімоза», «Риба під шубою», «Зірка»). При цьому можна перетворити таке блюдо навіть в справжній торт або рулет. З додаванням червоної риби також часто готують «Цезар» або «Олів’є» в «морському» варіанті. Особливою популярністю користується «Амурський» або «Далекосхідний» салат з червоної риби, до складу якого входять томати.
Салат з червоної риби можна використовувати в якості закуски для будь-якої трапези. Він стане приємним сюрпризом для гостей та улюбленою стравою всіх домочадців. Прикрасити його рекомендується свіжою зеленню, горішками, червоною ікрою або з нарізкою овочів.
Амурський салат з солоної червоної риби
Простий салат, який порадує любителів рибних страв. Всі продукти в цьому рецепті не тільки смачні, але і дуже корисні для організму. Амурський салат подають до столу відразу після приготування. Він підійде на роль закуски для святкового столу.
Інгредієнти:
- 300 г слабосоленої сьомги;
- 1 цибулина;
- 3 помідори;
- 1 ст. л. рослинного масла;
- Оцет;
- Зелень (кріп, зелена цибуля);
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Ріпчасту цибулю нашаткувати і скропити оцтом.
- Сьомгу нарізати тонкими скибочками, змішати з цибулею.
- Помідори також тонко нарізати, зелень подрібнити.
- Змішати всі підготовлені інгредієнти в салатник.
- Салат поперчити і посолити, заправити олією і перемішати.
Смачний салат з копченої червоної риби
Листковий салат, який складе гідну конкуренцію обридлим святкових блюд. Кількість продуктів для маринаду потрібно вибирати на свій смак. Огірки і цибулини повинні бути середнього розміру.
Інгредієнти:
- 300 г копченої червоної риби;
- 3 маринованих огірка;
- 9 яєць;
- 1 ½ склянки волоських горіхів;
- 3 цибулини;
- 250 г сиру;
- Цукор;
- Оцет;
- Майонез;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Змішати оцет, сіль, цукор і воду.
- Цибулю нарізати кільцями і залити маринадом, залишити на 20 хвилин.
- Яйця відварити, горішки потовкти, рибу очистити від кісток і нарізати кубиками.
- Викласти рибу на дно салатниці, зверху висипати цибулю.
- Покрити шар з лука майонезом, потерти в салатницю жовтки.
- Посипати блюдо половиною горіхів і ще раз покрити майонезом.
- Мариновані огірки натерти на дрібній тертці і викласти наступним шаром.
- Додати ще трохи майонезу і тертий сир.
- Повторити шар з волоських горішків.
- Зверху потерти білки і добре змастити майонезом.
Тепер ви знаєте, як готувати салат з червоною рибою. Приємного апетиту!
Салат з червоної риби цілком можна віднести до розряду делікатесів, які не так часто з’являються на столі, і від цього викликають ще більше позитивних емоцій у гурманів. Цей продукт добре поєднується з безліччю інгредієнтів, тому кожен знайде свій ідеальний рецепт. Поради від досвідчених кулінарів проллють світло на кілька важливих моментів приготування салату з червоної риби:
- Перед тим, як готувати, важливо переконатися, що в рибі немає дрібних кісточок;
- Цибулю для салату обов’язково потрібно замаринувати, щоб він не гірчив;
- Листковим салатів з червоною рибою обов’язково треба дати настоятися;
- Краще всього для заправки підійде саме соняшникова олія, інше рослинне може зіпсувати смак риби.