Салат з червоною рибою

Салат з червоною рибою з давніх часів прикрашає собою святкові застілля по всьому світу. Цей продукт відноситься до розряду делікатесів і зазвичай коштує досить дорого, тому багато відмовляють собі в подібному ласощі. Тим не менш, для смачного і ситного салату рибки знадобиться зовсім небагато, достатньо лише правильно підібрати супутні їй інгредієнти.
Для салату використовують філе будь-якої червоної риби, нарізаючи його тонкими скибочками або кубиками. Це може бути сьомга, горбуша, форель, кета та ін. В залежності від рецепту, знадобиться копчена, варена або солона риба.
Рибу обов’язково поєднують з ріпчастою цибулею, який маринують з допомогою оцту. Така компанія забезпечує страві більш насичений смак. Крім цибулі додають будь-які свіжі або мариновані овочі, горіхи, сир, бобові, яйця, авокадо і навіть лайм. Заправляють салат соусом, майонезом або рослинним маслом.
Найчастіше салат з червоної риби укладають шарами (наприклад, «Мімоза», «Риба під шубою», «Зірка»). При цьому можна перетворити таке блюдо навіть в справжній торт або рулет. З додаванням червоної риби також часто готують «Цезар» або «Олів’є» в «морському» варіанті. Особливою популярністю користується «Амурський» або «Далекосхідний» салат з червоної риби, до складу якого входять томати.
Салат з червоної риби можна використовувати в якості закуски для будь-якої трапези. Він стане приємним сюрпризом для гостей та улюбленою стравою всіх домочадців. Прикрасити його рекомендується свіжою зеленню, горішками, червоною ікрою або з нарізкою овочів.