Класичний салат «Мімоза»

Класичний салат «Мімоза» раніше використовували для прикраси святкового столу, де він виділявся серед інших страв своїм яскравим оформленням. Зараз таку закуску роблять і в будні, адже всі продукти для неї більш ніж доступні, і ніяких складнощів з приготуванням не виникає. Всього-то й потрібно подрібнити інгредієнти і викласти їх шарами в салатницю.
Оскільки класичний салат «Мімоза» користується величезною популярністю у господинь, число його рецептів постійно зростає. Який з них вважати правильним, розібратися не так вже просто, але є кілька основних способів приготування, які включають в себе всі головні принципи цієї страви.
Першим шаром в класичному салат «мімоза» завжди виступає консервована риба. Це може бути сайра, сардина, тунець і ін Рибку вибирають у власному соку, без додаткових спецій і соусів. Далі порядок додавання інгредієнтів залишається на розсуд кулінара. Серед використовуваних продуктів найчастіше зустрічаються: відварені овочі, цибуля, яблука, рис, варені яйця, твердий сир, зелень і свіжі огірки. Заправляють класичний салат «Мімоза» жирним майонезом. Зазвичай його потрібно досить багато, щоб всі верстви могли добре просочитися.
Ще одним з основних правил, як готувати класичний салат «Мімоза», є поділ яйця на жовтки і білки. Білки відправляються всередині салату, а от з жовтків формується верхівка. Так «Мімоза» і набуває насичений жовтий колір, який у багатьох асоціюється з однойменною квіткою. Також салат прикрашають зеленню, іноді на поверхні малюють візерунки майонезом.