Салат «Мімоза»

Салат «Мімоза» отримав свою назву, завдяки прикрасам із дрібно натертих яєчних жовтків. Таке оформлення виграшно виглядає на столі, тому блюдо стало дуже популярно для святкових меню. При цьому салат не тільки красиво виглядає, але і виходить дуже смачним і поживним.
«Мімозу» укладають шарами в глибоку салатницю або на плоске блюдо. Чергування продуктів залежить виключно від вибраного рецепту і принципово на смак не впливає. У кожному разі, важливо, щоб в тарілці опинилися одразу всі шари салату.
В основі лежать страви рибні консерви. Підійдуть практично будь-які з них, головне, щоб риба була консервирована в олії або у власному соку. Найпопулярнішими залишаються сардини, горбуша, тунець і сайра. Дуже смачним виходить салат зі шпротами, але калорійність такого страви дозволяє готувати його тільки на свята.
Крім риби, у «Мімозу» обов’язково входять варені яйця. При цьому білок і жовток додають окремо. Також використовують цибулю, відварену моркву і картоплю, рис, зелень, плавлений та твердий сир. Для більш соковитого і ніжного смаку часто додають в салат вершкове масло, попередньо заморожене і натерте на тертці.
Заправляють «Мімозу» майонезом, сіль додають лише в разі крайньої необхідності, якщо риба та інші інгредієнти самі по собі недостатньо посолены.
Додаткових прикрас «Мімоза» не потребує – салат і так вельми апетитно виглядає. Тим не менш, для оформлення можна використовувати оливки, свіжі і варені овочі, зелень та ін