Салат з сайри

Салат з сайрою – це бюджетне страву, в основі якого лежить звичайна консервована рибка. Всі інші інгредієнти також легко знайдуться в кожному холодильнику і не потребують тривалого готування. До того ж, салат дозволяє експериментувати зі складом на свій розсуд. Смак такого частування багатьох змусить здивуватися і назавжди полюбити всі запропоновані рецепти.
Листкові салати з сайрою відмінно підходять для святкового столу, а всі інші стануть ситним перекусом, доповнять основне блюдо під час домашнього обіду, або ж цілком зможуть замінити легкий вечерю. Після заправки майонезом страви дають добре настоятися, щоб всі інгредієнти просочилися соусом. Зазвичай салати з сайрою не досолюють, адже сама рибка вже заправлена, а для інших продуктів досить майонезу.
Самим популярним салатом із сайрою вважається «Мімоза». До її складу входять курячі яйця, цибулю, відварену картоплю і моркву. Всі інгредієнти труть на тертці і укладають шарами, перемазуючи майонезом. Саму ж рибу виймають з консерви і добре розминають виделкою. У багатьох інтерпретаціях також додають в це блюдо твердий сир, рис та ін. Цей салат цінується за свій привабливий зовнішній вигляд. Його верхній шар прикрашають подрібнені жовтки. Тому страва стає яскравим акцентом на будь-якому столі.
Інші різновиди салатів з сайрою допускають входження практично будь-яких овочів у свіжому або маринованому вигляді. Також часто у складі зустрічається зелений горошок, сухарики, кукурудза, яблука тощо