Салат з буряком, чорносливом та горіхами
Смак буряка чудово доповнюють чорнослив і волоські горіхи. Щоб салат ефектно виглядав на столі, розкладіть його по страві, зверху посипте подрібненими горіхами і прикрасьте свіжою петрушкою.
Інгредієнти:
- Буряк — 500 г;
- Волоські горіхи — 100 г (очищені);
- Чорнослив — 150 г;
- Часник — 2 зубчики;
- Майонез, сіль — за смаком;
- Петрушка для прикраси.
Спосіб приготування:
- Буряк промиваємо, відварюємо або запікаємо в духовці до м’якості (близько 50 хвилин). Коренеплід очищаємо від шкірки, натираємо на тертці.
- Чорнослив промиваємо, заливаємо окропом, залишаємо на 15 хвилин. Рідину зливаємо, сухофрукти викладаємо на рушник, даємо обсохнути, потім нарізаємо на тонкі смужки.
- Волоські горіхи сильно подрібнюємо, частину залишаємо для прикраси.
- В окремій ємності з’єднуємо всі інгредієнти: відварну буряк, подрібнені горіхи, нарізаний чорнослив, додаємо пропущений через прес часник, сіль і майонез. Масу перемішуємо.
- Салат викладаємо на блюдо і прикрашаємо на свій смак.
Тепер ви знаєте, як готувати салат з буряком. Приємного апетиту!
Буряк корисний овоч, який відмінно підходить для приготування салатів. Зробити смачна страва з цим інгредієнтом досить просто, але пропонуємо звернути увагу на рекомендації досвідчених кулінарів. Вони добре знають, як смачно приготувати салат з буряком.
- Буряк готують у шкірці. Очищений коренеплід при варінні втратить свій гарний насичений колір.
- Щоб у буряках збереглося більше корисних речовин, не відварюйте коренеплід, а запікайте його в духовці. Для цього ретельно промийте і обсушіть овоч, загорніть його в харчову фольгу, помістити в духовку (1700С), готуйте 50 хвилин. Таким же чином можна запекти овоч у рукаві. Запечена буряк має більш насичений смак і салати виходять смачніші.
- З буряком добре поєднуються курага, волоські горіхи, часник, родзинки, чорнослив. Використовуйте ці продукти, щоб урізноманітнити смак салату. Навіть просто варений буряк в поєднанні з такими інгредієнтами набуває розкішний смак.
- Використовуйте в якості доповнення до салату з буряка варені яйця, сир, морква, картопля, яблука, авокадо, маслини.
- Важливо правильно вибрати овоч. Для салатів купуйте буряк середнього розміру, завбільшки з кулак. Під шкіркою у коренеплоду повинна бути соковита м’якоть насиченого темного кольору. Млявий і зморщений вигляд буряків говорить про те, що овоч довгий час зберігався перед тим, як потрапити у продаж.
- Готовність буряків перевірити просто: проткніть коренеплід гострим предметом, наприклад, виделкою. Готовий продукт повинен бути м’яким.
- Щоб видалити зайву рідину з відвареного буряка, натріть коренеплід, посипте сіллю, відкиньте на сито, залиште на деякий час, поки сік не відокремиться.