Салат з буряком

Салат з буряком, чорносливом та горіхами

Смак буряка чудово доповнюють чорнослив і волоські горіхи. Щоб салат ефектно виглядав на столі, розкладіть його по страві, зверху посипте подрібненими горіхами і прикрасьте свіжою петрушкою.
Інгредієнти:

  • Буряк — 500 г;
  • Волоські горіхи — 100 г (очищені);
  • Чорнослив — 150 г;
  • Часник — 2 зубчики;
  • Майонез, сіль — за смаком;
  • Петрушка для прикраси.

Спосіб приготування:

  • Буряк промиваємо, відварюємо або запікаємо в духовці до м’якості (близько 50 хвилин). Коренеплід очищаємо від шкірки, натираємо на тертці.
  • Чорнослив промиваємо, заливаємо окропом, залишаємо на 15 хвилин. Рідину зливаємо, сухофрукти викладаємо на рушник, даємо обсохнути, потім нарізаємо на тонкі смужки.
  • Волоські горіхи сильно подрібнюємо, частину залишаємо для прикраси.
  • В окремій ємності з’єднуємо всі інгредієнти: відварну буряк, подрібнені горіхи, нарізаний чорнослив, додаємо пропущений через прес часник, сіль і майонез. Масу перемішуємо.
  • Салат викладаємо на блюдо і прикрашаємо на свій смак.

Тепер ви знаєте, як готувати салат з буряком. Приємного апетиту!
Буряк корисний овоч, який відмінно підходить для приготування салатів. Зробити смачна страва з цим інгредієнтом досить просто, але пропонуємо звернути увагу на рекомендації досвідчених кулінарів. Вони добре знають, як смачно приготувати салат з буряком.

  • Буряк готують у шкірці. Очищений коренеплід при варінні втратить свій гарний насичений колір.
  • Щоб у буряках збереглося більше корисних речовин, не відварюйте коренеплід, а запікайте його в духовці. Для цього ретельно промийте і обсушіть овоч, загорніть його в харчову фольгу, помістити в духовку (1700С), готуйте 50 хвилин. Таким же чином можна запекти овоч у рукаві. Запечена буряк має більш насичений смак і салати виходять смачніші.
  • З буряком добре поєднуються курага, волоські горіхи, часник, родзинки, чорнослив. Використовуйте ці продукти, щоб урізноманітнити смак салату. Навіть просто варений буряк в поєднанні з такими інгредієнтами набуває розкішний смак.
  • Використовуйте в якості доповнення до салату з буряка варені яйця, сир, морква, картопля, яблука, авокадо, маслини.
  • Важливо правильно вибрати овоч. Для салатів купуйте буряк середнього розміру, завбільшки з кулак. Під шкіркою у коренеплоду повинна бути соковита м’якоть насиченого темного кольору. Млявий і зморщений вигляд буряків говорить про те, що овоч довгий час зберігався перед тим, як потрапити у продаж.
  • Готовність буряків перевірити просто: проткніть коренеплід гострим предметом, наприклад, виделкою. Готовий продукт повинен бути м’яким.
  • Щоб видалити зайву рідину з відвареного буряка, натріть коренеплід, посипте сіллю, відкиньте на сито, залиште на деякий час, поки сік не відокремиться.