Листковий салат «Коханка» з буряком
Ефектний і дуже пікантний салат, де смак простих інгредієнтів: вареного буряка, сирої моркви і сиру чудово відтіняють часник, горіхи і сухофрукти. Продукти викладають шарами і прикрашають волоськими горіхами. В якості заправки можна використовувати майонез або сметану, що менш калорійне.
Інгредієнти:
- Буряк — 2 шт.;
- Сир — 150 г;
- Морква — 3 шт.;
- Волоські горіхи — 100 г (очищені);
- Родзинки — 50 г;
- Часник — 4 зубчики;
- Чорнослив — 100 г;
- Цукор — 1 ст. л.;
- Сметана (майонез).
Спосіб приготування:
- Буряк промиваємо, відварюємо в невеликій кількості води до м’якості коренеплоду.
- Промиті сухофрукти заливаємо окропом (кожний в окремій мисці), залишаємо на 15 хвилин, рідину зливаємо.
- Зварену буряк очищаємо, натираємо на тертці. Часник пропускаємо через прес.
- Моркву очищаємо, натираємо, змішуємо з родзинками, посипаємо цукром, перемішуємо. Продукти викладаємо в салатницю. Це перший шар. Змащуємо його майонезом (сметаною, жирними вершками).
- Сир натираємо, перемішуємо з подрібненим часником. Це другий шар. Також змащуємо його заправкою.
- Чорнослив нарізаємо на шматочки, з’єднайте з подрібненими горіхами (частина горіхів залишаємо для прикраси салату). Це третій шар. Просочуємо його заправкою.
- Останнім шаром викладаємо варений буряк, рівномірно розподіляючи її по поверхні салату.
- Змащуємо верх салату заправкою, прикрашаємо волоськими горіхами.
- Салат залишаємо для просочення на кілька годин. За бажанням прикрашаємо рубаною зеленню.