Салат з буряком, сиром і часником
Салат простий: досить змішати всі інгредієнти і страва готова. Для святкового столу салат можна красиво оформити, використовуючи звичайні продукти: чорнослив, яйця і зелень. Замість чорносливу можна використовувати зелений горошок, маслини, оливки, родзинки, зерна гранатів — варіантів безліч.
Інгредієнти:
- Буряк — 3 шт.;
- Сир — 150 г;
- Часник — 4 зубчики;
- Майонез — 4 ст. л.
Для прикраси:
- Чорнослив — 4 шт.;
- Сир — 50 г;
- Зелень.
Спосіб приготування:
- Буряк промиваємо, відварюємо до м’якості. Овоч очищаємо, натираємо на тертці.
- Часник подрібнюємо, пропускаючи через прес, змішати з майонезом.
- Сир натираємо на тертці.
- З’єднуємо всі інгредієнти, трохи солимо, заправляємо майонезом з часником.
- Чорнослив промиваємо, розрізаємо на половинки. Сир нарізаємо шматочками, з допомогою формочок вирізаємо фігурки метеликів і квітів.
- Салат викладаємо на блюдо, прикрашаємо шматочками чорносливу, сирними фігурками і зеленню.