Салат з буряком

Салат з буряком, сиром і часником

Салат простий: досить змішати всі інгредієнти і страва готова. Для святкового столу салат можна красиво оформити, використовуючи звичайні продукти: чорнослив, яйця і зелень. Замість чорносливу можна використовувати зелений горошок, маслини, оливки, родзинки, зерна гранатів — варіантів безліч.
Інгредієнти:

  • Буряк — 3 шт.;
  • Сир — 150 г;
  • Часник — 4 зубчики;
  • Майонез — 4 ст. л.

Для прикраси:

  • Чорнослив — 4 шт.;
  • Сир — 50 г;
  • Зелень.

Спосіб приготування:

  • Буряк промиваємо, відварюємо до м’якості. Овоч очищаємо, натираємо на тертці.
  • Часник подрібнюємо, пропускаючи через прес, змішати з майонезом.
  • Сир натираємо на тертці.
  • З’єднуємо всі інгредієнти, трохи солимо, заправляємо майонезом з часником.
  • Чорнослив промиваємо, розрізаємо на половинки. Сир нарізаємо шматочками, з допомогою формочок вирізаємо фігурки метеликів і квітів.
  • Салат викладаємо на блюдо, прикрашаємо шматочками чорносливу, сирними фігурками і зеленню.