Капуста «Пелюстка»

Капуста «Пелюстка» – це овочевий салат, який готується за особливою технологією. На відміну від багатьох інших варіантів маринованої капусти, тут її не шаткують, а нарізають квадратиками. Так і виходять «пелюстки», які чудово виглядають на столі і стають окрасою багатьох страв. Зазвичай їх готують разом з морквою або буряком, що дозволяє добитися яскравого жовтого або рожевого кольору. Капусту «пелюстку» можна практично відразу подавати до столу, або ж зберігати всю зиму в погребі чи холодильнику.
Для тривалого зберігання капусту «пелюстку» необов’язково влаштовувати кришками – вона відмінно зберігається і без консервації, зберігаючи всі свої смакові якості. При цьому в ній знаходиться безліч вітамінів, які також залишаються всередині овочів. Якщо все ж закатати баночки з капустою, потрібно, або залити овочі гарячим маринадом, або ж простерилізувати баночки в окропі після їх наповнення закускою.
Капусту «Пелюстку» можна приготувати гострої або ж нейтральної на смак. При цьому страва завжди буде супроводжувати легкий кислуватий присмак. Разом з нею маринують буряк, морква, болгарський перець, часник і зелень. В баночку з закускою додають різні ароматні приправи у великій кількості. Це і перці горошком, гвоздика, коріандр, куркума, і безліч інших спецій. В маринад обов’язково кладуть цукор і сіль, наливають олію і оцет. Також існують рецепти без маринаду, коли овочі готуються у власному соку.
Подають «Пелюстку» в холодному вигляді в якості закуски, салату або гарніру, в залежності від вибраного рецепту.