Салат з червоної квасолі

Салат з червоної квасолі – улюблена їжа вегетаріанців і всіх, хто піклується про своє здоров’я і фігуру. Головна перевага цього продукту в великому вмісті особливого білка, який практично в повній мірі засвоюється людським організмом. Крім того, подібні страви завжди дуже смачні і, при правильному підборі інгредієнтів, низькокалорійні.
Червону квасолю для салату використовують консервовану або ж сушену. Останню перед додаванням до решти інгредієнтів варять у підсоленій воді до м’якості. Квасоля може виступати як головної, так і другорядної складової. Завдяки її присутності овочеві салати стають дуже ситними і поживними, що виручає під час посту або дієти. В них також часто входять сухарики, зелень, горіхи, яйця, кукурудза, твердий сир та ін.
Тим не менш червона квасоля часто зустрічається і в більш серйозних стравах. Її поєднують з відварною або смаженою м’ясом, ковбасними виробами, печінкою, рибою і навіть крабовими паличками. При цьому салат може бути холодним або теплим, залежно від рецептури. Заправляють його будь-яким рослинним маслом, соєвим соусом, винним оцтом, сметаною або майонезом.