Ікра з баклажанів

Ікра з баклажанів – це далеко не нове слово в кулінарії, проте вона продовжує займати почесне місце в раціоні наших співвітчизників. У цій страві міститься велика кількість цінних речовин, тому воно прекрасно підходить для зимової консервації. При цьому зберігати ікру в баночках зовсім не обов’язково – можна відразу ж подати до столу після приготування.
Готувати ікру з баклажанів зовсім не складно. Для цього потрібно просто подрібнити всі овочі і згасити їх каструльці або мультиварці. Існує також «сирий» спосіб приготування, коли теплову обробку проходять тільки баклажани. Для цього їх запікають в духовці, подрібнюють і в такому вигляді змішують з іншими інгредієнтами.
В ікру додають кабачки, помідори, зелень, часник, болгарський перець, морква, цибуля і ароматні спеції. Можна використовувати відразу всі перераховані інгредієнти, або ж зупинитися на якому-небудь одному. Їх пропорції будуть залежати виключно від смакових уподобань самого кулінара, тому рецепт своєї ідеальної ікри можна знайти тільки методом проб і помилок. У будь-якому випадку страва вийде смачним, корисним і низькокалорійним, так що його можна буде використовувати при будь-яких обставин.
Подавати ікру з баклажанів можна як холодної, так і гарячої. Це може бути смачний гарнір, ситний салат або ж закуска. Часто її намазують на хліб, отримуючи цікаві овочеві бутерброди. Їх цілком можна запропонувати гостям під час святкової вечері, прикрасивши гілочками свіжої зелені.