Класичний вінегрет

Класичний вінегрет – це досить широке поняття, адже у кожної господині напевно є свій звичний рецепт, який передається з покоління в покоління. Головне-правильно витримати смакові відтінки, а от з складом салату можна експериментувати на свій розсуд.
Зазвичай у вінегрет потрапляють варені й солені овочі. Важливо зробити салат так, щоб він залишився вегетаріанським – це один з основних смислів цієї страви. У складі найчастіше зустрічається буряк, солоні огірки, картоплю, цибулю і зелений горошок. Також можна урізноманітнити вінегрет свіжої або квашеною капустою, морквою, болгарським перцем, квасолею та ін. також завжди можна додати трохи свіжої зелені.
Важливим етапом приготування вінегрету є вибір заправки для салату. Традиційно для цього змішують винний оцет і оливкове масло. Такий соус і називається у Франції «вінегрет», і від нього походить назва салату. Проте не завжди під рукою виявляються потрібні інгредієнти, тому для заправки використовують і інші види оцту і рослинного масла. Деякі господині навіть кладуть у вінегрет майонез або несолодкий йогурт, але такі способи приготування вже точно далекі від класичного рецепту.
Всі інгредієнти для вінегрету нарізають приблизно рівними шматочками, змішують між собою і заправляють обраним соусом. Якщо заздалегідь відварити всі необхідні овочі, то приготування салату займає всього кілька хвилин. Подають холодним, часто використовую у вигляді незвичайного гарнір до м’яса або риби.