Салат з буряком

Салат з вареної буряком і куркою

Ніжний і дивно смачний салат з буряком і куркою, безсумнівно, оцінять ваші гості і близькі. Оформлене у вигляді божої корівки, страва стане ефектною прикрасою святкового столу. Якщо бажаєте отримати більш ніжний смак салату, то виключіть з рецепту часник.
Інгредієнти:

  • Куряче філе — 300 г;
  • Часник — 3 зубчики;
  • Картопля — 3 шт.;
  • Буряк — 2 шт.;
  • Свіжі огірки — 2 шт. (можна малосоленые);
  • Оливки або чорнослив для прикраси;
  • Сметана — 200 мл;
  • Зелень, сіль.

Спосіб приготування:

  • Картопля, буряк відварюємо, очищаємо, натираємо на тертці.
  • Куряче філе відварюємо, дрібно нарізаємо.
  • Часник пропускаємо через прес, змішуємо зі сметаною. Огірки дрібно нарізаємо.
  • У салатник викладаємо у формі овалу натертий картоплю, трохи солимо, змащуємо сметанно-часниковою заправкою.
  • Зверху розподіляємо подрібнене куряче філе, солимо, змащуємо соусом.
  • Третій шар — огірки, які також солимо і змащуємо соусом.
  • Буряк змішуємо з залишилася сметаною, додаємо сіль. Масу подрібнюємо за допомогою блендера до отримання однорідного кольору і обмазуємо верх салату.
  • З допомогою оливок або чорносливу надаємо салату форму божої корівки. Прикрашаємо зеленню.