Салат з вареної буряком і куркою
Ніжний і дивно смачний салат з буряком і куркою, безсумнівно, оцінять ваші гості і близькі. Оформлене у вигляді божої корівки, страва стане ефектною прикрасою святкового столу. Якщо бажаєте отримати більш ніжний смак салату, то виключіть з рецепту часник.
Інгредієнти:
- Куряче філе — 300 г;
- Часник — 3 зубчики;
- Картопля — 3 шт.;
- Буряк — 2 шт.;
- Свіжі огірки — 2 шт. (можна малосоленые);
- Оливки або чорнослив для прикраси;
- Сметана — 200 мл;
- Зелень, сіль.
Спосіб приготування:
- Картопля, буряк відварюємо, очищаємо, натираємо на тертці.
- Куряче філе відварюємо, дрібно нарізаємо.
- Часник пропускаємо через прес, змішуємо зі сметаною. Огірки дрібно нарізаємо.
- У салатник викладаємо у формі овалу натертий картоплю, трохи солимо, змащуємо сметанно-часниковою заправкою.
- Зверху розподіляємо подрібнене куряче філе, солимо, змащуємо соусом.
- Третій шар — огірки, які також солимо і змащуємо соусом.
- Буряк змішуємо з залишилася сметаною, додаємо сіль. Масу подрібнюємо за допомогою блендера до отримання однорідного кольору і обмазуємо верх салату.
- З допомогою оливок або чорносливу надаємо салату форму божої корівки. Прикрашаємо зеленню.