Морква по-корейськи

У Середній Азії цю закуску іменують морковча, у нас прижилася інша назва — морква по-корейськи. Цей продукт легко придбати в супермаркетах, магазинах і на ринку. Приготувати закуску нескладно. Достатньо взяти моркву і набір спецій, які є на будь-якій кухні. Морква натирається на спеціальній тертці — важливо, щоб виходила саме довга тонка соломка. Якщо використовувати звичайну тертку, то у салату з’являється зовсім інший смак і при цьому морква дає багато соку. Готується пряний маринад на основі спецій, рослинної олії і оцту. Морква заливають маринадом, залишають на кілька годин. Потім перекладають у закриту ємність і зберігають у холодильнику. При подачі прикрашають маслинами, маринованими овочами, рубаною зеленню.
Але варіантів такої морквини величезна кількість може змінюватися набір спецій і приправ, сама технологія приготування, іноді додаються додаткові інгредієнти. Наприклад, ріпчасту цибулю, який попередньо обсмажують, але сам салат не кладуть. Використовують тільки масло, в якому смажився лук. Але головне, що об’єднує всі рецепти, — це результат. Приголомшливо соковита, ароматна, гостра моркву з пікантним смаком.