Салат «Мімоза»

Салат «Мімоза» з горбушею і яблуком

Яблука надають цьому салату особливий пікантний смак. Найкраще підійде сорт з невеликою кислинкою. В іншому рецепт «Мімози» залишається класичним. При бажанні можна додати перед сиром 100 г вершкового масла.
Інгредієнти:

  • 1 банку консервованої горбуші;
  • 1 цибулина;
  • 4 яйця;
  • 1 яблуко;
  • 1 морква;
  • 2 картоплини;
  • 100 г твердого сиру;
  • Майонез.

Спосіб приготування:

  • Відварити картоплю, яйця і моркву, остудити і почистити.
  • Викладати інгредієнти шарами, змащуючи кожен майонезом:

1 шар: картопля, натертий на крупній тертці.
2 шар: натерті на крупній тертці білки (половина).
3 шар: тертий твердий сир.
4 шар: половина розім’ятої вилочкою горбуші.
5 шар: подрібнений і ошпарений цибулю.
6 шар: морква, натерта на крупній тертці.
7 шар: натерте яблуко.
8 шар: що залишилася горбуша.
9 шар: друга половина білків.
10 шар: подрібнені жовтки (не змащувати майонезом).
Тепер ви знаєте, як готувати салат «Мімоза». Приємного апетиту!
Салат «Мімоза» – це унікальна можливість перетворити рибні консерви в ситне і дуже смачне блюдо. Завдяки красивому оформлення, воно буде досить актуальним під час свят. Перед початком приготування можна поповнити свої кулінарні знання кількома секретами, як зробити «Мімозу»:

  • Якщо ви кладете в салат, цибуля, перед додаванням його краще залити окропом на 5-10 хвилин. Так він не буде гірчити;
  • Жовтки бажано терти на самій дрібній тертці;
  • «Мімозу» після приготування рекомендують потримати в холодильнику протягом ночі, щоб салат добре просочився;
  • Для салату підійдуть будь-які рибні консерви, крім тих, у яких присутня томат;
  • Щоб жовтки рівніше лягли і здавалися більш повітряними, краще терти їх прямо над салатом;
  • Чим яскравіше жовтки, тим красивіше виходить салат, тому бажано використовувати домашні яйця;
  • Перед тим, як приготувати салат, рибу потрібно покласти на паперову серветку. Так ви позбавитеся від зайвого масла і рідини.