Салат «Мімоза»

Салат «Мімоза» з сардиной і картоплею

Сардину для цього салату можна подрібнити, або ж викласти невеликими шматочками, якщо невелика кількість кісточок не злякає гостей. Шар з картоплі потрібно викладати дуже акуратно, щоб він рівномірно розподілився по салату і не взявся брижами.
Інгредієнти:

  • 3 картоплини;
  • 2 моркви;
  • 200 р консервованої сардини;
  • 6 ст. л. майонезу;
  • 4 яйця;
  • 1 цибулина;
  • Сіль.

Спосіб приготування:

  • Зварити яйця круто і овочі в мундирі.
  • Цибулю нарізати тонкими невеликими шматочками.
  • Жовтки відокремити від білків.
  • Морква, картопля, жовтки і білки натерти на середній тертці в різні тарілочки.
  • Сардину дістати з баночки, дати стекти, потім пом’яти виделкою.
  • Викладати салат шарами в глибоку салатницю: сардина, цибуля, картопля, білки, морква, жовтки.
  • Змащувати Майонезом кожен шар, окрім першого та останнього. Солити за смаком.