Салат «Мімоза» з сардиной і картоплею
Сардину для цього салату можна подрібнити, або ж викласти невеликими шматочками, якщо невелика кількість кісточок не злякає гостей. Шар з картоплі потрібно викладати дуже акуратно, щоб він рівномірно розподілився по салату і не взявся брижами.
Інгредієнти:
- 3 картоплини;
- 2 моркви;
- 200 р консервованої сардини;
- 6 ст. л. майонезу;
- 4 яйця;
- 1 цибулина;
- Сіль.
Спосіб приготування:
- Зварити яйця круто і овочі в мундирі.
- Цибулю нарізати тонкими невеликими шматочками.
- Жовтки відокремити від білків.
- Морква, картопля, жовтки і білки натерти на середній тертці в різні тарілочки.
- Сардину дістати з баночки, дати стекти, потім пом’яти виделкою.
- Викладати салат шарами в глибоку салатницю: сардина, цибуля, картопля, білки, морква, жовтки.
- Змащувати Майонезом кожен шар, окрім першого та останнього. Солити за смаком.