Класичний салат «Мімоза» з сиром та маслом
Один з найбільш популярних рецептів цього рибного салату. Найкраще з консервів підійде сардина або горбуша. Перед тим, як робити салат, масло потрібно помістити в морозилку на 5-7 хвилин.
Інгредієнти:
- 1 рибна консерва;
- 100 г твердого сиру;
- 100 г вершкового масла;
- 5 яєць;
- 1 цибулина;
- 250 мл майонезу.
Спосіб приготування:
- Рибу з консерви перекласти в миску і добре розім’яти виделкою.
- Яйця відварити, відокремити білки від жовтків.
- Сир, масло, жовтки і білки натерти на тертці в різні ємності.
- Цибулю нарізати дрібними кубиками і залити окропом на кілька хвилин.
- Викласти в салатницю шар з тертих білків, слідом – з сиру.
- Додати половину рибної консерви і змастити її половиною підготовленого майонезу.
- З лука злити воду і засипати його поверх риби.
- Викласти наступним шаром масло, потім знову рибу з майонезом.
- Готовий салат прикрасити жовтками і залишити на 1 годину.