Салат «Мімоза»

Класичний салат «Мімоза» з сиром та маслом

Один з найбільш популярних рецептів цього рибного салату. Найкраще з консервів підійде сардина або горбуша. Перед тим, як робити салат, масло потрібно помістити в морозилку на 5-7 хвилин.
Інгредієнти:

  • 1 рибна консерва;
  • 100 г твердого сиру;
  • 100 г вершкового масла;
  • 5 яєць;
  • 1 цибулина;
  • 250 мл майонезу.

Спосіб приготування:

  • Рибу з консерви перекласти в миску і добре розім’яти виделкою.
  • Яйця відварити, відокремити білки від жовтків.
  • Сир, масло, жовтки і білки натерти на тертці в різні ємності.
  • Цибулю нарізати дрібними кубиками і залити окропом на кілька хвилин.
  • Викласти в салатницю шар з тертих білків, слідом – з сиру.
  • Додати половину рибної консерви і змастити її половиною підготовленого майонезу.
  • З лука злити воду і засипати його поверх риби.
  • Викласти наступним шаром масло, потім знову рибу з майонезом.
  • Готовий салат прикрасити жовтками і залишити на 1 годину.