Салат «Мімоза» з рибною консервою і рисом
Цей салат виходить дуже ситним, так що іноді служить не закускою, а повноцінним стравою. Перед тим, як готувати, всі інгредієнти потрібно остудити до кімнатної температури. Майонезу може знадобитися трохи менше, слід додавати його на око.
Інгредієнти:
- 1 банку рибних консервів;
- 1/2 склянки рису;
- 4 яйця;
- 2 моркви;
- 1 цибулина;
- 1 пучок кропу;
- 150 мл майонезу.
Спосіб приготування:
- Відварити рис у підсоленій воді до готовності.
- Також відварити яйця і моркву, почистити.
- Цибулю дрібно нарізати і обшпарити окропом.
- На плоске блюдо висипати рис і розрівняти.
- Кріп подрібнити, посипати зверху на рис.
- Поверх кропу зробити тонку майонезну сіточку.
- Рибу добре розім’яти і викласти наступним шаром.
- Додати цибулю і ще раз змастити майонезом.
- Моркву натерти на крупній тертці, викласти на цибулю.
- Білок так само натерти, додати в салат разом з великою кількістю майонезу.
- Прикрасити салат дрібно натертим жовтками і зеленню.