Салат «Мімоза»

Салат «Мімоза» з рибною консервою і рисом

Цей салат виходить дуже ситним, так що іноді служить не закускою, а повноцінним стравою. Перед тим, як готувати, всі інгредієнти потрібно остудити до кімнатної температури. Майонезу може знадобитися трохи менше, слід додавати його на око.
Інгредієнти:

  • 1 банку рибних консервів;
  • 1/2 склянки рису;
  • 4 яйця;
  • 2 моркви;
  • 1 цибулина;
  • 1 пучок кропу;
  • 150 мл майонезу.

Спосіб приготування:

  • Відварити рис у підсоленій воді до готовності.
  • Також відварити яйця і моркву, почистити.
  • Цибулю дрібно нарізати і обшпарити окропом.
  • На плоске блюдо висипати рис і розрівняти.
  • Кріп подрібнити, посипати зверху на рис.
  • Поверх кропу зробити тонку майонезну сіточку.
  • Рибу добре розім’яти і викласти наступним шаром.
  • Додати цибулю і ще раз змастити майонезом.
  • Моркву натерти на крупній тертці, викласти на цибулю.
  • Білок так само натерти, додати в салат разом з великою кількістю майонезу.
  • Прикрасити салат дрібно натертим жовтками і зеленню.