Салат «Мімоза»

Салат «Мімоза» з сайрою і плавленим сиром

Простий салат на швидку руку з доступних інгредієнтів. Можна використовувати і твердий сир, але смак тоді не вийде таким ніжним. Найсмачніше «Мімоза» по цьому рецепту виходить з додаванням не сирого, а маринованої цибулі.
Інгредієнти:

  • 1 банка сайри у власному соку;
  • 2 плавлених сирка;
  • 3 яйця;
  • 1 цибулина;
  • 1 ст. л. оцту;
  • ½ Склянки води;
  • Майонез.

Спосіб приготування:

  • Цибулю подрібнити, залити водою і додати оцет, залишити в маринаді на 20 хвилин.
  • Яйця відварити, відокремити білки від жовтків.
  • Злити з консерви рідину і добре розім’яти виделкою сайру, викласти в салатницю.
  • Поверх риби викласти цибулю, попередньо зливши воду.
  • Натерти на крупній тертці білки і додати в салат.
  • Добре змастити білки майонезом.
  • Посипати салат сиром і додати ще один шар майонезу.
  • Останнім шаром висипати жовтки, подрібнені на тертці.