Пишний бісквіт в духовці класичний для торта – 10 простих рецептів в домашніх умовах з фото покроково
Дуже смачний і простий рецепт бісквіта з варенням
Взимку саме час згадати про своїх заготівлях і закатках, цілком ймовірно, що у кожного з нас в запасі пару баночок варення. Бісквіт – це звичайно дуже смачно, але бісквіт з варенням ще смачніше.
Інгредієнти:
Варення без кісточок рідкої консистенції – 250-300 гр.
Олія соняшникова 50 мл
Курячі яйця – 3 шт.
Борошно пшеничне вищого сорту – 250 гр.
Цукор – 200 гр.
Розпушувач для тіста – 10 гр.
Ванілін – за смаком.
Процес приготування:
Вибираємо великі ягоди з варення, рідку його частина змішуємо з содою і відставляємо в сторону.
Яйця розбиваємо в окрему миску, сиплемо до них цукор, збиваємо за допомогою міксера або віночка, поки маса не побіліє і не збільшиться в об’ємі.
У збиті яйця додаємо рослинне масло і варення, розмішуємо до однорідної консистенції.
Борошно разом з розпушувачем просіваємо і додаємо невеликими порціями в тісто, акуратно перемішуємо, уникаючи утворення грудочок.
Круглу форму застеляємо папером для випікання, вливаємо в неї тісто і ставимо в духовку на 35-45 хвилин, температура духовки – 180 градусів. Готовий бісквіт виймаємо з форми, викладаємо на решітку і даємо йому охолонути, для прикраси можна використовувати ягоди з варення і цукрову пудру.