Пишний бісквіт в духовці класичний для торта – 10 простих рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Класичний пишний бісквіт в духовці з яблуками

Цей нехитрий рецепт нагадує шарлотку, однак смак виходить більш вишуканим і ніжним. Кориця і яблука надають страві спокусливий аромат, який швидко збере ваших домашніх біля столу.

Інгредієнти:

  • Яблука кисло-солодкі невеликого розміру – 5 шт.
  • Борошно пшеничне вищого сорту – 200-250 гр.
  • Яйця курячі – 5 шт.
  • Цукор – 200 гр.
  • Ванілін або ванільний цукор – за смаком.
  • Кориця мелена – на смак.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.

Процес приготування:

  • Яблука очищаємо від шкірки, видаляємо гілочки і серцевину, розрізаємо їх на часточки приблизно рівної товщини, кладемо в миску і посипаємо корицею.
  • Щоб тісто наповнилося киснем, борошно необхідно просіяти через сито.
  • Поділяємо жовтки і білки. Ємності, куди ми кладемо яйця повинні бути сухими і чистими. Збиваємо окремо білки і цукор до утворення густої піни. Якщо при нахилі миски, білкова суміш не випливає, а тримається на місці, значить, ви досягли правильного результату. Потім по одному починаємо додавати до збитим білків жовтки, не перестаючи працювати міксером.
  • Невеликими частинами додаємо в тісто борошно і продовжуємо збивати на низькій швидкості. За консистенцією тісто має нагадувати густу сметану.
  • Форму для випічки змащуємо вершковим маслом, вливаємо в неї тісто, поверх тіста розкладаємо яблука, можна це зробити в одному напрямку, по колу. Випікаємо наш десерт з яблуками при 180 градусах 35-40 хвилин в духовці. Гарячий бісквіт посипаємо цукровою пудрою і чекаємо поки він охолоне.
  • Приємного апетиту!