Пишний бісквіт в духовці класичний для торта – 10 простих рецептів в домашніх умовах з фото покроково
Класичний пишний бісквіт в духовці з яблуками
Цей нехитрий рецепт нагадує шарлотку, однак смак виходить більш вишуканим і ніжним. Кориця і яблука надають страві спокусливий аромат, який швидко збере ваших домашніх біля столу.
Інгредієнти:
Яблука кисло-солодкі невеликого розміру – 5 шт.
Борошно пшеничне вищого сорту – 200-250 гр.
Яйця курячі – 5 шт.
Цукор – 200 гр.
Ванілін або ванільний цукор – за смаком.
Кориця мелена – на смак.
Масло вершкове – 1 ст. л.
Процес приготування:
Яблука очищаємо від шкірки, видаляємо гілочки і серцевину, розрізаємо їх на часточки приблизно рівної товщини, кладемо в миску і посипаємо корицею.
Щоб тісто наповнилося киснем, борошно необхідно просіяти через сито.
Поділяємо жовтки і білки. Ємності, куди ми кладемо яйця повинні бути сухими і чистими. Збиваємо окремо білки і цукор до утворення густої піни. Якщо при нахилі миски, білкова суміш не випливає, а тримається на місці, значить, ви досягли правильного результату. Потім по одному починаємо додавати до збитим білків жовтки, не перестаючи працювати міксером.
Невеликими частинами додаємо в тісто борошно і продовжуємо збивати на низькій швидкості. За консистенцією тісто має нагадувати густу сметану.
Форму для випічки змащуємо вершковим маслом, вливаємо в неї тісто, поверх тіста розкладаємо яблука, можна це зробити в одному напрямку, по колу. Випікаємо наш десерт з яблуками при 180 градусах 35-40 хвилин в духовці. Гарячий бісквіт посипаємо цукровою пудрою і чекаємо поки він охолоне.