Пишний бісквіт в духовці класичний для торта – 10 простих рецептів в домашніх умовах з фото покроково
Як спекти бісквіт для торта на лимонад?
Секрет пишного і пружного бісквіта криється в одному дуже цікавому непередбаченому інгредієнті – лимонаді. Саме бульбашки газу дозволяють тесту добре підніматися і тримати форму.
Інгредієнти:
Пшеничне борошно вищого сорту – 3 ст.
Лимонад – 1 ст.
Курячі яйця – 4 шт.
Цукор – 1,5 ст.
Ванільний цукор або ванілін – 10 гр.
Рафінована соняшникова олія – 1 ст.
Розпушувач для тіста – 10 гр.
Процес приготування:
Просіваємо борошно і розпушувач.
В окремій мисці збиваємо яйця, ванілін і цукор. Обсяг повинен збільшитися в 2-3 рази, а за кольором, яєчна маса повинна стати майже білою.
Потроху вливаємо до збитим яйця, масло, а потім лимонад, повільно, круговими рухами перемішуємо.
Невеликими частинами у тісто додаємо борошно, змішуємо до однорідної маси.
Форму змащуємо маслом, вливаємо тісто. Випікаємо бісквіт в духовці при 180 градусах 40 хвилин, готовність перевірити за допомогою дерев’яної шпажки. Даємо охолонути нашому ласощів в духовці, потім нарізаємо його і з варенням, горіховою або шоколадною пастою подаємо до чаю.