Пишний бісквіт в духовці класичний для торта – 10 простих рецептів в домашніх умовах з фото покроково
Рецепт шифонової бісквіта для торта в духовці
Для приготування шифонової бісквіта білки збиваються окремо в об’ємну піну, саме за рахунок повітря у збитих білках бісквіт отримує легку текстуру. Цей бісквіт не твердне і не сохне так швидко, як класичний.
Інгредієнти:
Курячі яйця – 7 шт.
Рослинне масло – 1 ст.
Вода – 70 гр.
Борошно – 2 ст.
Цукровий пісок – 1,5 ст.
Розпушувач для тіста – 2-3 ч. л.
Сіль – 1 ч. л.
Ванілін або ванільний цукор – 1 упаковка.
Процес приготування:
Беремо ідеально суху ємність, у неї будемо класти білки. Відокремлюємо білки від жовтків. Окремо збиваємо міксером білки, маса повинна збільшитися в кілька разів, бути щільною і повітряної.
Жовтки збиваємо разом з половиною цукру, теплою водою і олією. Сюди вливаємо і повільно перемішуємо третю частину збитих білків.
Також окремо перемішуємо борошно, решту цукру, розпушувач, сіль. Все це всипаємо в суміш жовтків і частини білків, акуратно, не поспішаючи, перемішуємо до однорідної маси. Після, з’єднуємо тісто з іншою білковою масою, перемішуємо за годинниковою стрілкою по колу.
Пергаментний папір вистилаємо форму для випікання, перекладаємо в неї тісто і відправляємо запікатися в духовку при 180 градусах. Час випікання – 40-50 хвилин. Після того, як бісквіт повністю охолоне приступаємо до формування торта.