Пишний бісквіт в духовці класичний для торта – 10 простих рецептів в домашніх умовах з фото покроково
Дуже смачний шоколадний бісквіт в домашніх умовах
Шоколадний бісквіт вже сам по собі є відмінним десертом. Хороший і в будні, і у свята.
Інгредієнти:
Борошно пшеничне вищого сорту – 300 гр.
Какао – 5 ст. л.
Куряче яйце – 2 шт.
Сода – 1 ч. л.
Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
Молоко – 200 мл
Вода – 200 мл
Соняшникова олія – 60 гр.
Процес приготування:
Пересипаємо борошно, какао, соду, розпушувач в окрему ємність, змішуємо.
Яйця збиваємо міксером до того моменту, поки маса не збільшиться вдвічі, потроху додаємо до них цукор і продовжуємо збивати до однорідності, цукор повинен повністю розчинитися.
Вливаємо в яєчну масу молоко і рослинне масло, перемішуємо.
З’єднуємо всі інгредієнти, ретельно перемішуємо, можна скористатися міксером.
Кип’ятимо воду і відразу ж виливаємо її в тісто, перемішуємо, таким чином, борошно починає заварюється.
Форму застеляємо папером для випікання. Тісто перелити у форму і ставимо в духовку на 45-50 хвилин при 180 градусах. Перевіряємо готовність бісквіта з допомогою зубочистки. Готовий бісквіт залишаємо в духовці при відкритих дверцятах поки він не охолоне. Якщо корж вийшов високим, його можна розрізати на дві частини і змастити посередині кремом або варенням.