Пишний бісквіт в духовці класичний для торта – 10 простих рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Дуже смачний шоколадний бісквіт в домашніх умовах

Шоколадний бісквіт вже сам по собі є відмінним десертом. Хороший і в будні, і у свята.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне вищого сорту – 300 гр.
  • Какао – 5 ст. л.
  • Куряче яйце – 2 шт.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
  • Молоко – 200 мл
  • Вода – 200 мл
  • Соняшникова олія – 60 гр.

Процес приготування:

  • Пересипаємо борошно, какао, соду, розпушувач в окрему ємність, змішуємо.
  • Яйця збиваємо міксером до того моменту, поки маса не збільшиться вдвічі, потроху додаємо до них цукор і продовжуємо збивати до однорідності, цукор повинен повністю розчинитися.
  • Вливаємо в яєчну масу молоко і рослинне масло, перемішуємо.
  • З’єднуємо всі інгредієнти, ретельно перемішуємо, можна скористатися міксером.
  • Кип’ятимо воду і відразу ж виливаємо її в тісто, перемішуємо, таким чином, борошно починає заварюється.
  • Форму застеляємо папером для випікання. Тісто перелити у форму і ставимо в духовку на 45-50 хвилин при 180 градусах. Перевіряємо готовність бісквіта з допомогою зубочистки. Готовий бісквіт залишаємо в духовці при відкритих дверцятах поки він не охолоне. Якщо корж вийшов високим, його можна розрізати на дві частини і змастити посередині кремом або варенням.
  • Приємного апетиту!