Пишний бісквіт в духовці класичний для торта – 10 простих рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Покроковий рецепт приготування бісквіта на сметані

Ще один рецепт, в якому не потрібно відокремлювати білки від жовтків. Бісквіт на сметані вийде не тільки дуже пишним, але ще злегка вологим і соковитим.

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Сметана від 20 відсотків жирності – 100 гр.
  • Пшеничне борошно – 250 гр.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Цукор – 200 гр.
  • Сіль – щіпка.

Процес приготування:

  • Дістаємо заздалегідь необхідні інгредієнти з холодильника, щоб до моменту приготування вони були кімнатної температури.
  • Міксером збиваємо яйця, цукор і ванілін до отримання однорідної світлої маси, у вас піде на це приблизно 10-15 хвилин.
  • В яєчну масу додаємо сметану і збиваємо не більше 20 секунд, щоб яйця не осіли.
  • Просіяне борошно перемішуємо з розпушувачем і всипаємо порціями до яєць, акуратно перемішуємо до однорідної маси – тісто для бісквіта готово.
  • Форму для запікання змащуємо маслом і просыпаем борошном, перекладаємо в неї тісто і ставимо в духовку. Випікаємо 30-40 хвилин при температурі 180 градусів. Готовий домашній бісквіт подаємо з варенням до чаю.
  • Приємного апетиту!