Пишний бісквіт в духовці класичний для торта – 10 простих рецептів в домашніх умовах з фото покроково
Як спекти пухкий бісквіт на молоці?
Якщо ви хотіли навчитися готувати повітряний бісквіт, то варіант приготування на молоці буде гарним способом для початку експериментів у випічці цього десерту. Досить простий і зрозумілий рецепт.
Інгредієнти:
Курячі яйця – 3 шт.
Молоко – 120 мл
Вершкове масло – 50-70 гр.
Ванілін – 1 гр.
Цукор – 150 гр.
Борошно – 150-170 гр.
Сіль – щіпка.
Процес приготування:
Для початку збиваємо міксером яйця, відокремити білки від жовтків не потрібно. Збиваємо, поки об’єм не збільшиться в два рази, потім потроху додаємо цукор і продовжуємо збивати, маса повинна дуже значно посвітліти.
Просіваємо борошно, змішуємо її з сіллю і розпушувачем, потім змішуємо з яєчною сумішшю.
У невелику каструлю вливаємо молоко, додаємо до нього нарізане невеликими шматочками вершкове масло, постійно помішуючи, доводимо цю масу до кипіння. Гарячу, але не киплячу вершково-молочну суміш вливаємо в тісто і відразу перемішуємо до однорідності.
Форму змащуємо маслом або застеляємо пергаментним папером, вливаємо в неї тісто. Температуру духовки ставимо на 180 градусів і відправляємо в неї бісквіт на 30-35 хвилин. Готовий бісквіт охолодити, його можна використовувати для приготування домашніх тортів і тістечок.