Пишний бісквіт в духовці класичний для торта – 10 простих рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Соковитий сирний бісквіт в духовці

Десерти з вмістом сиру завжди виходять дуже соковитими. Сирний бісквіт кардинально відрізняється від класичного як по своєму смаку, так і по консистенції.

Інгредієнти:

  • Ванільний цукор або ванілін – 10 гр.
  • Вершкове масло – 150 гр.
  • Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Пшеничне борошно вищого сорту – 450-500 гр.
  • Сметана – 150 гр.
  • Цукор – 350-400 гр.
  • Яйця курячі – 5 шт.
  • Сир – 500 гр.

Процес приготування:

  • Змішуємо до однорідної маси в окремій мисці сметану, три яйця, половину цукру, вершкове масло і сіль.
  • Додаємо до тіста просіяне борошно і розпушувач тіста, добре перемішуємо.
  • Краще взяти дрібнозернистий сир. Змішуємо його з цукром і яйцями. Потім з’єднуємо обидві маси, добре перемішуємо.
  • Форму для випічки змащуємо з усіх боків маслом, перекладаємо в неї тісто і ставимо в духовку. Температуру духовки виставляємо на 170 градусів, час приготування бісквіта 40-50 хвилин. Готовий корж посипаємо перетертими горіхами або кунжутом, з бісквітом на стіл можна подати сухофрукти.
  • Приємного апетиту!