Мойва смажена з цибулею на сковороді
Приготувавши мойву з цибулею на сковороді, не доведеться переживати про те, скільки калорій «сховалося» в цьому апетитному блюді. Його можна собі дозволити навіть на самій строгій дієті, особливо, якщо використовувати мінімальну кількість олії для смаження. Готова мойва стане відмінною закускою до пива, або ж основною стравою для обіду або вечері.
Інгредієнти:
- 500 г мойви;
- 60 мл рослинного масла;
- 2 ст. л. борошна;
- 1 цибулина;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Мойву ретельно промити і посолити, обваляти всі рибки в борошні.
- Добре розігріти олію на сковороді.
- Викладати мойву в один шар і смажити до рум’яної хрусткої скоринки з обох сторін.
- Цибулю нарізати кільцями і обсмажити до золотистого кольору, окремо від мойви.
- Змішати вміст обох сковорідок і дати страві постояти 5-10 хвилин.
Тепер ви знаєте, як готувати смажену мойву. Приємного апетиту!
Мойва смажена – частий гість в раціоні людей, які стежать за своєю фігурою. Калорійність цієї риби невисока, при цьому вона містить безліч поживних речовин і дозволяє швидко втамувати голод. З смаженою мойвою поєднується будь-який гарнір, та й сама по собі вона цілком може бути повноцінним стравою. Кілька секретів, як приготувати смажену мойву, допоможуть початківцям кулінарам познайомитися з цим цікавим частуванням:
- Позбавити мойву від неприємного рибного запаху можна за допомогою свіжого лимонного соку. Досить збризнути рибку перед обсмажуванням;
- Щоб мойва рівномірно присмажився, її потрібно готувати дуже швидко на великому вогні, не накриваючи кришкою;
- Перед тим, як готувати, мойву потрібно повністю розморозити, промити і обов’язково обсушити паперовим рушником;
- Для отримання хрусткої рум’яної скоринки мойву потрібно перед обсмаженням обваляти в борошні.