Мойва смажена

Мойва смажена з цибулею на сковороді

Приготувавши мойву з цибулею на сковороді, не доведеться переживати про те, скільки калорій «сховалося» в цьому апетитному блюді. Його можна собі дозволити навіть на самій строгій дієті, особливо, якщо використовувати мінімальну кількість олії для смаження. Готова мойва стане відмінною закускою до пива, або ж основною стравою для обіду або вечері.
Інгредієнти:

  • 500 г мойви;
  • 60 мл рослинного масла;
  • 2 ст. л. борошна;
  • 1 цибулина;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Мойву ретельно промити і посолити, обваляти всі рибки в борошні.
  • Добре розігріти олію на сковороді.
  • Викладати мойву в один шар і смажити до рум’яної хрусткої скоринки з обох сторін.
  • Цибулю нарізати кільцями і обсмажити до золотистого кольору, окремо від мойви.
  • Змішати вміст обох сковорідок і дати страві постояти 5-10 хвилин.

Тепер ви знаєте, як готувати смажену мойву. Приємного апетиту!
Мойва смажена – частий гість в раціоні людей, які стежать за своєю фігурою. Калорійність цієї риби невисока, при цьому вона містить безліч поживних речовин і дозволяє швидко втамувати голод. З смаженою мойвою поєднується будь-який гарнір, та й сама по собі вона цілком може бути повноцінним стравою. Кілька секретів, як приготувати смажену мойву, допоможуть початківцям кулінарам познайомитися з цим цікавим частуванням:

  • Позбавити мойву від неприємного рибного запаху можна за допомогою свіжого лимонного соку. Досить збризнути рибку перед обсмажуванням;
  • Щоб мойва рівномірно присмажився, її потрібно готувати дуже швидко на великому вогні, не накриваючи кришкою;
  • Перед тим, як готувати, мойву потрібно повністю розморозити, промити і обов’язково обсушити паперовим рушником;
  • Для отримання хрусткої рум’яної скоринки мойву потрібно перед обсмаженням обваляти в борошні.