Мойва смажена

Мойва смажена в клярі в духовці

Мойва, приготована за цим рецептом, відрізняється хрусткою скоринкою, яка виходить за рахунок простого яєчного кляру. Якщо потрібно зменшити споживані калорії, то від кляру можна відмовитися зовсім. Риба все одно вийде досить смачною, завдяки випікання в духовці.
Інгредієнти:

  • 500 г свіжомороженої мойви;
  • 1 ст. л. крохмалю;
  • 2 ст. л. борошна;
  • 1 яйце;
  • 2 ст. л. лимонного соку;
  • Зелень;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Мойву випатрати, ретельно промити і обсушити.
  • Полити рибу лимонним соком і добре перемішати.
  • У глибокій тарілці змішати сіль, перець і яйце, збити.
  • Додати в тісто борошно і крохмаль, розмішати до зникнення грудочок.
  • Деко для випічки застелити пергаментним папером.
  • Кожну рибу вмочити в кляр і викласти на деко.
  • Запікати мойву 15 хвилин при 220 градусах, перед подачею на стіл посипати свіжою зеленню.