Млинці на молоці – 3 кращі рецепти

Млинці на молоці – одна з найбільш універсальних і затребуваних страв у всьому світі. Її можна використовувати і в домашньому раціоні, і для меню навіть самих вишуканих ресторанів. Вони стануть відмінним десертом, але можуть зіграти і роль основного страви: солоне тісто від солодкого відрізняє буквально пара інгредієнтів. При цьому сам процес приготування займає буквально кілька хвилин!
Основною загадкою і особливістю кожного млинчика,
безперечно, є начинка. Залежно від наповнення, ви отримаєте звичайний буденний сніданок або даний царськє частування. Найпростіша начинка – це звичайний цукор, яким посипають свіжоприготований млинець, щедро змащений вершковим
маслом. Слідом за ним йдуть різні джеми і варення, мед, сир, ягоди і фрукти. Для солоних млинців найчастіше використовують різні види м’яса і фаршу, гриби, твердий сир, морепродукти, варені яйця та багато іншого. Не варто забувати і про традиційній делікатес – млинці з червоною або чорною ікрою.
Способів подачі теж досить багато. Це може бути один
великий млинець або ж ціле блюдо млинців. Для великої компанії можна презентувати млинці стопкою і запропонувати кілька варіантів начинки. У цьому випадку кожен сам вирішить, як приготувати собі їжу.
Солодкі млинці прийнято прикрашати шоколадом, карамеллю, сиропами, гілочками м’яти, порошком какао, цукрової пудрою або свіжими ягодами. Для солоних відмінним доповненням стануть листи салату, зелень, овочі і, звичайно ж, сметана.
Крім начинки і способу подачі, вони можуть відрізнятися і за
консистенції самого тіста. Кожен досвідчений кулінар повинен знати як мінімум три варіанти, як робити тісто для млинців!

Солодкі тонкі млинці на молоці

Самий швидкий і простий спосіб, приготування млинців на молоці. Цей рецепт під силу навіть початківцю кухареві. Зіпсувати зовнішній вигляд або смакові якості таких млинців практично неможливо.
Інгредієнти:

  • 0,5 л молока;
  • 2 склянки пшеничного борошна;
  • 3 яйця;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • 2 ст. л. рослинної
    масла.

Як приготувати:
1. Відокремте трохи молока і додайте в нього борошно. Ретельно перемішайте і з’єднайте з іншими інгредієнтами. При замішуванні краще використовуйте міксер – так ви позбавитеся від грудочок.
Перевірте консистенцію тесту – воно повинно бути схоже на густу сметану. Якщо гущі – додайте ще молока, якщо навпаки – борошна;
2. Додайте в тісто рослинне або розтоплене вершкове масло, щоб млинці не прилипали до поверхні сковорідки. Таким чином ви заощадите його під час смаження;
3. Змастіть сковороду жиром (можете скористатися кулінарним пензликом) і добре розігрійте. Краще використовуйте сковорідку з ручкою – так буде зручніше перевертати млинці;
4. Тісто для млинців зачерпніть ополоником, і половину вмісту вилийте на сковороду (кількість тіста на один млинець залежить від розмірів сковороди).
5. Обсмажуйте з кожної сторони по 2-3 хвилини на середньому вогні до золотистого кольору.

Пишні млинці на кислому молоці

Якщо у вас скисло молоко – це ще не привід засмучуватись!
З ним ви зможете порадувати всю сім’ю смачними гарячими млинцями. Щоб млинці вийшли не гірше, ніж на фото, уважно прочитайте, як робити правильне тісто.
Інгредієнти:

  • 2 склянки пшеничного борошна (просіяти);
  • 2 склянки кислого молока;
  • 2 яйця;
  • 3 ст. л. рослинної олії;
  • По 0,5 ч. л. солі і соди;
  • 1 ст. л. цукру.

Як приготувати:
1. В одну тарілку покладіть борошно, яйця, сіль, цукор і
кисле молоко. Перемішайте вручну або міксером і залиште настоюватися на 30
мін.;
2. Погасіть соду в 1 ст. л. окропу, додайте до тесту
ще раз збийте;
3. Змастіть сковороду маслом, маргарином або
шматочком несолоного сала;
4. Налийте тісто в середину, і злегка покрутіть сковорідку,
щоб воно рівномірно розподілилося;
5. Через 2-3 хвилини переверніть млинець і підсмажте з іншого
сторони.

Смачні ажурні млинці на молоці у дірочку

Якщо ви хочете не тільки смачно поїсти, але і прикрасити стіл, саме час приготувати ажурні млинці. На відміну від будь-яких
інших, вони вийдуть не однорідні, а в дрібну дірочку. Млинці вийдуть красивими, тонкими і більш ніжними.
Інгредієнти:

  • 1 стакан молока;
  • 500 мл кефіру;
  • 1 1/2 склянки борошна;
  • 2 яйця;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 1 ч. л. соди;
  • 1 ч. л. солі;
  • Рослинне масло.

Як приготувати:
1. Нагріти кефір і вбийте в нього яйця, висипати соду, цукор і сіль, ретельно розмішати.
2. Поступово ввести муку, постійно помішуючи тісто (правильна консистенція – густа сметана).
3. Закип’ятити молоко і влити його тонкою цівкою.
4. Додати пару ложок рослинного масла і ще раз перемішати.
5. Змастити маслом сковороду і випікати млинці до готовності.
Приємного апетиту!
Приготувати млинці на молоці – це відмінний спосіб швидко і смачно нагодувати навіть самого вибагливого гурмана. Щоб навіть перший млинець вийшов ідеально, скористайтесь секретами професійних кулінарів:

  • В незалежності від того, який рецепт ви
    використовуєте, додайте в тісто олію;
  • Готуйте млинці на маленькому вогні – і сковорода
    так буде давати достатньо жару, а ви зможете контролювати процес на кожній
    стадії;
  • Обов’язково прожарюйте млинці з обох сторін;
  • Щоб млинці не вийшли занадто жирними,
    змастіть сковороду всього один раз на початку готування;
  • Тісто для налисників повинно по густоті нагадувати
    сметану;
  • Експериментуйте з начинками і проявляйте
    фантазію при презентації, і ваші млинці завжди будуть не тільки смачними, але і
    оригінальними.