Курка в рукаві в духовці

Курка в рукаві в духовці – це чудова ідея для святкового столу. Птицю в цьому випадку запікають цілком, так що вона виглядає дуже апетитно і презентабельно. Різноманітні начинки і додаткові інгредієнти дозволяють експериментувати з приготуванням м’яса, щоразу дивуючи гостей новими кулінарними шедеврами. Оскільки курка готується в рукаві, вона добре пропікається і всередині, і зовні, при цьому зберігає максимум смаку і соковитості.
Курку в рукаві готують з додаванням маринаду. Також можна нафарширувати її різними овочами, фруктами, кашею, картоплею, сухофруктами і пр. Для маринаду використовують будь-які прянощі і спеції, які поєднуються з курятиною. Можна купувати готові суміші приправ або ж готувати їх самостійно. Їх часто змішують з оливковою олією і соєвим соусом, гірчиці, майонезом, сметаною і пр. Потім курячу тушку натирають отриманим соусом і дають їй певний час просочитися. У підсумку виходить смачна і хрустка скоринка.
Скільки запікати курку в рукаві в духовці, залежить від розміру і віку птиці. Так невеликих курчат або молоду птицю досить готувати 45-50 хвилин, а от, щоб добре пропеклося старе м’ясо, може знадобитися і 2 години. Щоб визначити вік курки, достатньо перевірити на дотик кільову кісточку – якщо вона тверда, то птиця доросла, якщо ж більше схожа на хрящик – птах молода. Дуже важливо визначитися з цим моментом, інакше можна пересушити філе, а ніжки при цьому можуть залишитися сирими.
Курку подають до столу цілком, обробляючи на порційні шматочки вже під час трапези. Для цього достатньо перекласти птицю з дека на красиве блюдо, а з боків розкласти гарнір.

Курка з апельсинами в рукаві, запечена в духовці

У цієї страви виходить дуже незвичайний смак, який поєднує в собі солодкість овочів і гостроту гірчиці. М’ясо при цьому буде дуже соковитим, а скориночка птиці відмінно пропечеться і просочиться маринадом. Приправу для курки можна купити в супермаркеті або на ринку. Якщо такого не виявиться, то слід додати в маринад трохи каррі і чорного перцю. Яблука для приготування курки в рукаві потрібно вибрати тверді, з кислинкою. Якщо взяти солодкий сорт, то фрукти просто розваряться, і красиво викласти їх на тарілочку вже не вийде.
Інгредієнти:

  • 1 курка (1,8-2 кг);
  • 1 апельсин;
  • 2 яблука;
  • 3 картоплини;
  • 1 ч. л. приправи для курки;
  • 2 ч. л. солі;
  • 1 ч. л. хмелі-сунелі;
  • 3 ч. л. гірчиці;
  • 1 ч. л. води.

Спосіб приготування:

  • В одній тарілочці з’єднати сіль, хмелі-сунелі, приправа для курки, гірчицю і воду, перемішати.
  • Курку промити і обсушити серветками, натерти маринадом зовні і всередині.
  • Покласти курку в пакет і залишити в холодильнику на 1 годину.
  • Нарізати апельсин і часточками яблука (не тонко), картопля очистити і нарізати великими гуртками.
  • Рукав викласти на деко (плівка повинна виходити за краї листа приблизно на 8 см з двох сторін).
  • Покласти курку в рукав і нафарширувати її яблуками і апельсинами.
  • Картопля розкласти навколо птахи і защипнути краю рукава.
  • Готувати курку з апельсинами в рукаві в духовці, нагрітій до 180 градусів 1 годину 40 хвилин.
  • Після закінчення випічки залишити курку в духовці ще на 10 хвилин.

Курка в рукаві з картоплею і овочами в духовці

Готувати курку відразу ж з овочами і картоплею – це дуже економно з точки зору часу. До того ж, м’ясної і овочевий сік змішаються, і вийде дуже смачна підлива. При бажанні склад і кількість овочів можна міняти на свій розсуд. Жирність сметани не має принципового значення, так що можна трохи знизити калорійність страви за її рахунок. Всі овочі повинні бути нарізані досить крупно, щоб вони не втратили форму в процесі приготування.
Інгредієнти:

  • 1 курка (1,5 кг);
  • 500 г кабачків;
  • 300 г моркви;
  • 1 кг картоплі;
  • 1 болгарський перець;
  • 400 р сметани;
  • 1 головка часнику;
  • Зелень;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Всі овочі почистити і нарізати великими кружечками.
  • Сметану змішати з подрібненим часником, сіллю і чорним перцем.
  • Отриманий соус викласти в мисочку з овочами, залишивши трохи для курки.
  • Ретельно перемішати овочі зі сметаною, натерти курку соусом всередині і зовні.
  • Відміряти потрібну довжину рукава і скріпити його зажимом з одного боку.
  • Викласти в «мішечок» половину підготовлених овочів, а на них зверху – курку.
  • Додати овочі, що залишилися і, випустивши повітря з рукава, зав’язати його з другої сторони.
  • Запікати курку з картоплею і овочами 1 годину при температурі 220 градусів.
  • Готову страву посипати подрібненою зеленню.

Тепер ви знаєте, як готувати курку в рукаві, запечену в духовці. Приємного апетиту!
Курка в рукаві в духовці готується просто і відносно швидко, особливо, якщо вам попадеться молода птиця. Готову страву можна поєднувати з будь-яким гарніром або овочевим салатом. Секретами, як приготувати курку в рукаві в духовці, поділяться професійні кулінари:

  • Використовуючи маринад, натирайте їм не тільки верхню частину курки, але також і внутрішню. Крім того, в місцях, де можна «забратися» під шкірку, також слід додати маринад;
  • Курка досить швидко вбирає приправи, тому довго маринуватися їй не потрібно. Втім, якщо дозволяє час, краще залишити птицю хоча б на пару годин у холодильнику;
  • Щоб у процесі випічки пар вільно виходив з рукава, викладіть його на деко швів вгору. Також можете зробити в рукаві кілька проколів виделкою;
  • Курку в рукаві на деко потрібно укласти так, щоб рукав ніде не торкався металу;
  • Розв’язуючи рукав, будьте гранично акуратні – накопичився в ньому пар може обпалити руки;
  • Якщо ваша курка важить більше, ніж зазначено в рецепті, збільште час приготування – на кожні півкіло знадобиться додаткових 15-20 хвилин.