Крем для торта

Як приготувати крем для торта, повинна знати кожна свідома господиня, оскільки в парі з смачними коржиками, він відкриває шлях до серця всіх домочадців. При цьому зовсім не обов’язково бути майстром кондитерських виробів. Деякі рецепти дуже легкі і засновані лише на двох-трьох продуктах, а їхнє втілення в життя займе не більше п’яти хвилин. Що ж стосується любителів більш складних десертів, то для них існує безліч незвичайних і цікавих варіантів крему для всіх видів тортів.
Головним продуктом в складі крему для торта може виступати згущене молоко, свіже молоко, вершки, сметана, сир, йогурт, вершкове масло та ін Всі вони будуть відрізнятися і за смаком, і по густоті, і по калорійності. Також у всіх кремах обов’язково присутній цукор або цукрова пудра і ванілін. Додатково використовують яйця, борошно, ванільний цукор або екстракт, лимонний сік або кислоту. В залежності від рецепту, інгредієнти змішують між собою, збивають, кип’ятять, перетирають і т. д.
Крем для торта використовують не тільки в якості просочення, але і як прикраса. За допомогою спеціальних пристосувань з нього виходять будь-які візерунки і орнаменти. Для більш міцних декоративних елементів найчастіше крем готують по особливому рецепту, спеціально для оформлення десерту.

Крем з вершків для бісквітного торта

Фото крему з вершків для бісквітного торта

Один з найпростіших варіантів крему для торта. Щоб отримати ідеальну консистенцію, важливо вибрати досить жирні і свіжі вершки. Якщо вони хоча б трохи прокиснут, використовувати їх для крему вже не варто. Застосовувати для збивання блендер або високу швидкість міксера не рекомендується, оскільки так вершки можуть дуже швидко перетворитися в масло.
Інгредієнти:

  • 500 мл вершків;
  • 50 р цукрової пудри;
  • 5 г ванільного цукру.

Спосіб приготування:

  • Змішати ванільний цукор і пудру розтерти крупинки.
  • Вершки вилити в глибоку мисочку, збивати міксером, починаючи з маленькій швидкості.
  • В середині приготування збільшити швидкість і всипати цукор тоненькою цівкою.
  • Припинити збивання, коли вершки стануть добре тримати форму.

Сметанний крем для медового торта

Фото сметанного крему для медового торта

Коржі для медового торта зазвичай самі по собі досить насичені, тому занадто солодкі просочення використовувати не рекомендується. Сметанний крем надає десерту легку кислинку, з-за чого страва здається більш свіжим і легким. Зазначеної кількості вистачить приблизно на 10 коржів.
Інгредієнти:

  • 500 р сметани;
  • 500 мл молока;
  • 2 склянки цукру;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • 1 щіпка ваніліну.

Спосіб приготування:

  • Сметану і молоко змішати в одній посуді і збити міксером.
  • Коли маса стане пишною, додати в неї цукор, ванілін і ванільний цукор.
  • Ще раз добре збити крем міксером на невеликій швидкості.

Заварний крем для торта з молока

Фото заварного крему для торта з молока

У кулінарних книгах цей рецепт можна зустріти під назвою «французький заварний крем». Він виходить дуже ніжним і поживним. При бажанні можна замінити молоко водою, але від цього смакові якості трохи постраждають, хоча і зменшиться калорійність В процесі варіння крему, його потрібно постійно помішувати.
Інгредієнти:

  • 100 г борошна;
  • 400 г цукру;
  • 750 мл молока;
  • 5 яєць;
  • 1 щіпка ваніліну;
  • 25 г вершкового масла.

Спосіб приготування:

  • Відокремити жовтки від білків і розтерти з цукром.
  • Борошно підігріти на сковороді, додати до жовтків разом з ваніліном.
  • Молоко залити в каструлю і довести до кипіння.
  • Перелити яєчну суміш у молоко, перешкодити і варити 10 хвилин на слабкому вогні.
  • Кинути в каструлю з кремом шматочок вершкового масла і зняти її з вогню.

Смачний сирний крем для торта

Фото смачного сирного крему для торта

Сирний крем завжди надає торту якусь родзинку, перетворює його у вишуканий і корисний десерт. Чим ретельніше ви просеете цукрову пудру, тим ніжніше вийде вся маса. Сир повинен бути 9%-ої жирності, або більше. Подрібнювати його на початковому етапі необхідно до повного розбивання зерен.
Інгредієнти:

  • 250 г сиру;
  • 50 г вершкового масла;
  • 1 ч. л. ванільного екстракту;
  • 200 г цукрової пудри.

Спосіб приготування:

  • Сир викласти в миску, додати ванільний екстракт і масло.
  • Змішати інгредієнти між собою за допомогою блендера або міксера.
  • Просіяти до сиру цукрову пудру, злегка помішати ложкою.
  • Збивати крем міксером, поки не вийде однорідна гладка маса.

Масляний шоколадний крем для торта

Фото масляного шоколадного крему для торта

Навіть невелика кількість какао-порошку перетворює будь торт в шоколадне ласощі. При цьому калорійність крему не збільшиться, так і саме приготування не стане важче. Перед тим, як готувати, масло краще нагріти до кімнатної температури.
Інгредієнти:

  • 120 г вершкового масла;
  • 1 яйце;
  • 150 г цукрової пудри;
  • 15 г какао;
  • 15 мл води;
  • 5 г ванільного екстракту.

Спосіб приготування:

  • Викласти масло в глибоку тарілку, добре збити.
  • Вбити яйце, продовжувати збивати до легкості.
  • Додати цукрову пудру і добре вимісити масу ложкою.
  • Воду сильно охолодити, змішати з ванільним екстрактом і какао.
  • Отриману суміш додати в загальну тарілку, ретельно перемішати.

Простий білковий крем для прикраси торта

Фото простого білкового крему для прикраси торта

Як відомо, кулінарія – це нескінченне терені для фантазії. Саме тому, багато господинь замислюється не тільки, як приготувати, але і, як прикрасити, те або інше блюдо. Щоб декор вийшов якісним і всі його елементи довго утримували форму, краще зробити для цього особливий білковий крем по цьому рецепту.
Інгредієнти:

  • 3 яйця;
  • 200 г цукру;
  • 1/3 склянки води;
  • 1 щіпка солі;
  • 1/3 ч. л. лимонної кислоти.

Спосіб приготування:

  • Воду вилити в каструльку, додати цукор і поставити на вогонь.
  • Довести рідину до кипіння і варити 5 хвилин.
  • Всипати в каструльку лимонну кислоту, перешкодити.
  • Відокремити білки, додати до них сіль і збити в щільну пінку.
  • Залити до білків гарячий (краще ще киплячий) сироп.
  • Постійно збивати крем, поки він повністю не охолоне.

Тепер ви знаєте, як готувати крем для бісквітного торта. Приємного апетиту!
Крем для торта – це основна частина смачних домашніх десертів, які разюче змінюють смак і зовнішній вигляд, в залежності від наповнення. Правильний крем допоможе не тільки просочити коржі, але і прикрасити страву. Розібратися, як зробити різні варіанти начинок для тортів, допоможуть поради від професійних кондитерів:

  • Вершки, молоко та інші продукти для крему необхідно попередньо охолодити. Також рекомендується потримати в холодильнику і посуд, яка буде використовуватися під час приготування;
  • Замість цукру для крему краще використовувати цукрову пудру. Так він вийде більш однорідним;
  • Щоб крем можна було використовувати і на наступний день, треба додати в нього желатин;
  • Для збивання молочних продуктів потрібно використовувати середню швидкість міксера, щоб не перетворити крем масло;
  • Якщо крем використовується для прикраси торта, його можна підфарбувати овочевим соком (селера, буряк, морква), або ж покупними барвниками;
  • Під час приготування крему, в якому присутні гарячі інгредієнти, важливо збивати його міксером до повного охолодження. В іншому випадку, маса може осісти.
  • Для прикраси торта важливо використовувати тільки густі варіанти кремів і намагатися надовго не залишати готовий виріб в теплому місці;
  • Після нанесення крему на торти, потрібно дати торту постояти в холодильнику або при кімнатній температурі кілька годин. Так він встигне добре просочитися.