Котлети з грибами

Прості котлети з квасолі та грибів

Котлети з квасолі нітрохи не гірше м’ясних, у них багатий гармонійний смак, чудовий аромат і приємна хрустка скоринка. Таке блюдо подавайте зі сметаною, майонезом або гірчицею. Квасолю можна використовувати будь-яких сортів.
Інгредієнти:

  • печериці — 200 г;
  • квасоля — 150 г;
  • морква — 1 шт.;
  • цибуля — 1 шт.;
  • сіль, перець;
  • свіжий кріп — пучок;
  • панірувальні сухарі — 100 г;
  • яйце — 1 шт.;
  • олія для смаження.

Спосіб приготування:

  • Квасоля замочуємо в холодній воді, залишаємо на ніч. Відварюємо до м’якості, перетворюємо на пюре.
  • Печериці, цибулю очистити, дрібно нарізаємо. Моркву натираємо на тертці. Інгредієнти обсмажуємо в олії до готовності.
  • Квасоля, гриби з’єднуємо, додаємо рубаний кріп, яйце, сіль, спеції, трохи панірувальних сухарів. Масу перемішуємо.
  • З фаршу формуємо невеликі котлетки, які обвалюємо в сухарях і обсмажуємо в маслі з двох сторін.
  • Подаємо з овочами і соусом до смаку.

Тепер ви знаєте, як готувати котлети з грибами. Приємного апетиту!
Як бачимо, котлети з грибами готують не тільки з м’ясного фаршу. Дуже смачними виходять страви на основі картоплі, квасолі та гречаної крупи. Такі страви корисні і здатні урізноманітнити щоденний раціон. Гриби надають виробам додатковий аромат. Всі котлети виходять надзвичайно смачними, а якщо їх доповнити різними соусами, то вони здивують своєю вишуканістю і ніжністю. Про те, як смачно приготувати котлети з грибами, розкажуть досвідчені кулінари:

  • Щоб при формуванні котлет фарш не прилипав до рук, змочуйте долоні холодною водою.
  • Якщо курячий фарш виходить дуже рідким, додайте трохи манки: так ви не тільки щільно скріпіть масу, але і отримаєте більш пишні і ніжні котлети.
  • Щоб курячі котлети вийшли більш соковитими, додайте у фарш трохи свинячого сала, пропущеного через м’ясорубку. Замість сала можна покласти пару ложок вершкового масла.
  • Хліб в котлетах можна замінити на вівсяні пластівці, це зробить вироби більш м’якими і корисними.
  • Гриби для приготування котлет вибирайте будь-які: лісові, печериці, гливи. Їх слід почистити, розібрати на капелюшки, відрізати кінчик ніжки і промити. Якщо вдома є заморожені — теж непоганий варіант. Гриби розморозьте, злийте воду і використовуйте. Лісові попередньо відварюйте.
  • Котлети з грибами вийдуть не менш смачними, але набагато більш корисними, якщо їх не обсмажувати на сковороді, а запекти в духовій шафі.
  • Якщо кладете в фарш цибуля ріпчаста, то нарізайте його як можна дрібніше.
  • Щоб котлети були більш соковитими, додайте у фарш натерті на тертці картоплю, кабачок, морква. Пишність виробам надає білий хліб і манна крупа. Хліб для цих цілей краще всього використовувати не свіжий, а трохи черствий.