Котлети з грибами

Пісні гречані котлети з грибами печерицями

Котлети з гречки і грибів — корисне і смачне блюдо, яке можна готувати не лише в піст, але і в звичайний день, щоб внести різноманітність у меню. За смаком такі котлети навіть не поступаються м’ясним, і не знаючи їх склад, складно здогадатися, що основними інгредієнтами цієї страви є гречка, гриби, цибулю і моркву. Смак котлет добре відтіняють спеції і пісний соус «Бешамель».
Інгредієнти:

  • гречана крупа — 1 склянка;
  • морква — 1 шт.;
  • печериці — 300 г;
  • цибуля — 1 шт.;
  • житній хліб — 100 г;
  • часник — 3 зубчики;
  • панірувальні сухарі — 100 г;
  • сіль, перець, спеції для фаршу;
  • олія для смаження.

Пісний соус «Бешамель»:

  • борошно — 50 р;
  • вода — 150 мл;
  • мускатний горіх — щіпка;
  • сіль, перець;
  • лимонний сік — 1 ч. л.

Спосіб приготування:

  • Гречку промиваємо, відварюємо до готовності, охолоджуємо.
  • Приготуємо соус. Борошно змішуємо з водою, масу обсмажуємо на сковороді, поки вона не змінить колір.
  • Додаємо сіль, перець, мускатний горіх, лимонний сік, перемішуємо.
  • Моркву очищаємо, натираємо. Часник пропускаємо через прес.
  • Гриби, цибулю очистити, дрібно нарізаємо, обсмажуємо в олії разом з морквою до приємного золотистого кольору.
  • Хліб замочуємо у невеликій кількості води, рідина віджимаємо.
  • Гречку, гриби з’єднуємо, додаємо розмочений хліб, подрібнений часник, спеції, сіль, зелень. Масу добре перемішуємо.
  • З фаршу формуємо невеликі котлетки, обвалюють у панірувальних сухарях.
  • Підготовлені вироби обсмажуємо на олії з двох сторін.
  • Подаємо з пісним соусом «Бешамель». Доповнюємо блюдо домашніми соліннями, салатами з овочів, маринованої або квашеною капустою.