Пісні гречані котлети з грибами печерицями
Котлети з гречки і грибів — корисне і смачне блюдо, яке можна готувати не лише в піст, але і в звичайний день, щоб внести різноманітність у меню. За смаком такі котлети навіть не поступаються м’ясним, і не знаючи їх склад, складно здогадатися, що основними інгредієнтами цієї страви є гречка, гриби, цибулю і моркву. Смак котлет добре відтіняють спеції і пісний соус «Бешамель».
Інгредієнти:
- гречана крупа — 1 склянка;
- морква — 1 шт.;
- печериці — 300 г;
- цибуля — 1 шт.;
- житній хліб — 100 г;
- часник — 3 зубчики;
- панірувальні сухарі — 100 г;
- сіль, перець, спеції для фаршу;
- олія для смаження.
Пісний соус «Бешамель»:
- борошно — 50 р;
- вода — 150 мл;
- мускатний горіх — щіпка;
- сіль, перець;
- лимонний сік — 1 ч. л.
Спосіб приготування:
- Гречку промиваємо, відварюємо до готовності, охолоджуємо.
- Приготуємо соус. Борошно змішуємо з водою, масу обсмажуємо на сковороді, поки вона не змінить колір.
- Додаємо сіль, перець, мускатний горіх, лимонний сік, перемішуємо.
- Моркву очищаємо, натираємо. Часник пропускаємо через прес.
- Гриби, цибулю очистити, дрібно нарізаємо, обсмажуємо в олії разом з морквою до приємного золотистого кольору.
- Хліб замочуємо у невеликій кількості води, рідина віджимаємо.
- Гречку, гриби з’єднуємо, додаємо розмочений хліб, подрібнений часник, спеції, сіль, зелень. Масу добре перемішуємо.
- З фаршу формуємо невеликі котлетки, обвалюють у панірувальних сухарях.
- Підготовлені вироби обсмажуємо на олії з двох сторін.
- Подаємо з пісним соусом «Бешамель». Доповнюємо блюдо домашніми соліннями, салатами з овочів, маринованої або квашеною капустою.