Котлети з грибами

Картопляні котлети з грибами та цибулею

Картопля чудово поєднується з грибами та цибулею. З цих інгредієнтів виходять відмінні повітряні котлетки з практично делікатесним смаком — ситне блюдо для повноцінного обіду. Замість борошна у фарш можна покласти пару ложок манної крупи — котлети стануть неймовірно соковитими і ніжними. Подавати такі котлетки можна зі сметаною, овочевим салатом і різними соусами.
Інгредієнти:

  • картопля — 500 г;
  • борошно — 6 ст. л.;
  • печериці — 100 г;
  • сметана — 100 г;
  • цибуля — 1 шт.;
  • сир — 50 г;
  • часник — 1 зубчик;
  • сіль, перець;
  • зелень;
  • олія рослинна.

Спосіб приготування:

  • Картопля очищаємо, відварюємо до готовності.
  • Печериці і цибулю чистимо, дрібно нарізаємо. Інгредієнти обсмажуємо на сковороді з додаванням масла.
  • Відварену картоплю розминаємо, охолоджуємо, додаємо трохи подрібненої зелені.
  • Часник пропускаємо через прес, викладаємо в невелику миску, додаємо сметану, подрібнену зелень, тертий сир. Це буде соус до котлет.
  • В остигле пюре додаємо борошно (2 ст. л.), добре перемішуємо.
  • З картопляного тіста формуємо коржі, в центр викладаємо обсмажені гриби. Краї виробу щільно з’єднуємо, щоб вийшла котлета.
  • Кожну котлету обвалюємо в борошні.
  • Обсмажуємо на сковороді з двох сторін до приємної рум’яної скоринки.
  • Готові котлети викладаємо на тарілку, поливаємо часниково-сметанним соусом і подаємо.