Картопляні котлети з грибами та цибулею
Картопля чудово поєднується з грибами та цибулею. З цих інгредієнтів виходять відмінні повітряні котлетки з практично делікатесним смаком — ситне блюдо для повноцінного обіду. Замість борошна у фарш можна покласти пару ложок манної крупи — котлети стануть неймовірно соковитими і ніжними. Подавати такі котлетки можна зі сметаною, овочевим салатом і різними соусами.
Інгредієнти:
- картопля — 500 г;
- борошно — 6 ст. л.;
- печериці — 100 г;
- сметана — 100 г;
- цибуля — 1 шт.;
- сир — 50 г;
- часник — 1 зубчик;
- сіль, перець;
- зелень;
- олія рослинна.
Спосіб приготування:
- Картопля очищаємо, відварюємо до готовності.
- Печериці і цибулю чистимо, дрібно нарізаємо. Інгредієнти обсмажуємо на сковороді з додаванням масла.
- Відварену картоплю розминаємо, охолоджуємо, додаємо трохи подрібненої зелені.
- Часник пропускаємо через прес, викладаємо в невелику миску, додаємо сметану, подрібнену зелень, тертий сир. Це буде соус до котлет.
- В остигле пюре додаємо борошно (2 ст. л.), добре перемішуємо.
- З картопляного тіста формуємо коржі, в центр викладаємо обсмажені гриби. Краї виробу щільно з’єднуємо, щоб вийшла котлета.
- Кожну котлету обвалюємо в борошні.
- Обсмажуємо на сковороді з двох сторін до приємної рум’яної скоринки.
- Готові котлети викладаємо на тарілку, поливаємо часниково-сметанним соусом і подаємо.