Гостра капуста «Пелюстка» без буряка
Хоча буряк і зустрічається в 90% рецептів «пелюстки», вона не є обов’язковим інгредієнтом. З морквою, болгарським перцем капуста також виходить дуже смачною, а часник і чилі перетворюють її на ласощі для любителів гострих закусок. Цей спосіб приготування можна зустріти під назвою «капуста по-гурійськи».
Інгредієнти:
- 1 кг білокачанної капусти;
- 3 болгарських перцю;
- 5 зубчиків часнику;
- 1 морква;
- ½ Червоного пекучого перцю;
- 1 ч. л. куркуми;
- 1 л води;
- 120 мл оцту;
- 150 г цукру;
- 5 горошин чорного перцю;
- 2 лаврових листочка;
- 2 ст. л. солі;
- 150 мл рослинного масла;
- 1 ч. л. приправи для корейської моркви.
Спосіб приготування:
- Капусту нарізати квадратиками, моркву натерти на тертці, залити кип’ятком овочі.
- Через 30 хвилин додати до капусти нарізаний смужками болгарський перець.
- Масло розігріти на сковороді і розчинити в ньому куркуму, трохи прогріти.
- Отриманим маслом залити овочі, додати подрібнені часник і перець чилі.
- У воду кинути лавровий лист і перець горошком, засипати сіль і цукор.
- Варити всі 5-7 хвилин після закипання, потім додати оцет і ще раз закип’ятити.
- Залити капусту з морквою маринадом, накрити кришкою.
- Коли капуста охолоне, можна подавати до столу.
Тепер ви знаєте, як готувати капусту «Пелюстка». Приємного апетиту!
Капуста «Пелюстка» – це закуска з самої звичайної білокачанної капусти, яку перетворюють на ласощі з допомогою додавання інших овочів і спецій. Такі салати можуть довго зберігатися в холодильнику, радуючи домочадців своїм смаком всю зиму безперервно. Немає нічого складного в тому, як приготувати капусту «Пелюстку», головне дотримати пропорції приправ і запам’ятати кілька порад від досвідчених кулінарів:
- Капусту потрібно нарізати так, щоб листочки залишалися разом, утворюючи «чарочку». Краще всього скористатися великим гострим ножем з довгим лезом;
- Жовтий колір капусті додасть моркву і куркума, а рожевого відтінку можна домогтися з допомогою буряків;
- Перед тим, як готувати «пелюстку», потрібно капусту очистити від верхнього листя – вони непридатні в їжу;
- Краще перемішувати капусту та інші вощи руками, трохи стискаючи під час процесу. Так всі інгредієнти швидше пустять сік;
- Щоб капуста була м’якше, перед тим, як засолити, її заливають на 20-30 хвилин окропом.