Капуста «Пелюстка» з буряком без оцту
Ця капуста готується за грузинським рецептом без додавання оцту. Це не заважає їй бути дуже смачною, соковитою і яскравою, а також довго зберігається в загорнених баночках. Втім, можна просто залишити її в будь емальованому мисці і зберігати в прохолодному місці. Капуста стане відмінним інгредієнтом для овочевих і м’ясних салатів і навіть може бути використана в якості заправки для борщу.
Інгредієнти:
- 8 кг капусти;
- 20 горошин запашного перцю;
- 200 г солі;
- 200 г цукру;
- 4 л води;
- 3 лаврових листочка;
- 100 г часнику;
- 500 р буряків.
Спосіб приготування:
- Воду залити в каструльку, розчинити в ній сіль і цукор.
- Закип’ятити розсіл, додати духмяний перець і лаврове листя.
- Варити все ще 3 хвилини, потім залишити розсіл остигати.
- Кожен качан капусти розрізати на 8 однакових частин.
- Видалити кочережки, намагаючись зробити це так, щоб листочки не розвалилися.
- Буряк почистити і нарізати півколом, часник – часточками.
- Капусту, буряк і часник скласти в емальований посуд або в банки, перемішати.
- Залити овочі розсолом і стерилізувати 15 хвилин перед закатыванием.
- Якщо капуста маринується в мисці або відрі, поставити на неї вантаж і помістити в прохолодне місце на 3 дня.