Капуста «Пелюстка»

Капуста «Пелюстка» з буряком без оцту

Ця капуста готується за грузинським рецептом без додавання оцту. Це не заважає їй бути дуже смачною, соковитою і яскравою, а також довго зберігається в загорнених баночках. Втім, можна просто залишити її в будь емальованому мисці і зберігати в прохолодному місці. Капуста стане відмінним інгредієнтом для овочевих і м’ясних салатів і навіть може бути використана в якості заправки для борщу.
Інгредієнти:

  • 8 кг капусти;
  • 20 горошин запашного перцю;
  • 200 г солі;
  • 200 г цукру;
  • 4 л води;
  • 3 лаврових листочка;
  • 100 г часнику;
  • 500 р буряків.

Спосіб приготування:

  • Воду залити в каструльку, розчинити в ній сіль і цукор.
  • Закип’ятити розсіл, додати духмяний перець і лаврове листя.
  • Варити все ще 3 хвилини, потім залишити розсіл остигати.
  • Кожен качан капусти розрізати на 8 однакових частин.
  • Видалити кочережки, намагаючись зробити це так, щоб листочки не розвалилися.
  • Буряк почистити і нарізати півколом, часник – часточками.
  • Капусту, буряк і часник скласти в емальований посуд або в банки, перемішати.
  • Залити овочі розсолом і стерилізувати 15 хвилин перед закатыванием.
  • Якщо капуста маринується в мисці або відрі, поставити на неї вантаж і помістити в прохолодне місце на 3 дня.