Капуста «Пелюстка» з морквою на зиму в банках
Морква і буряк – краща компанія для капусти, адже вони надають страві не тільки додаткові смакові відтінки, але і яскравий колір. Можна змінити пропорції входження овочів, щоб отримати бажаний відтінок. Перець горошком краще брати не один, а використовувати суміш. Це може бути чорний, білий, духмяний і червоний перці. Так аромат вийде особливо пряним і апетитним.
Інгредієнти:
- 400 г буряків;
- 2 кг капусти;
- 300 г моркви;
- 10 зубчиків часнику;
- 5 лаврових листочків;
- 2 ст. л. солі;
- 2 ч. л. перцю горошком;
- 150 г цукру;
- 2 ст. л. рослинної олії;
- 150 мл оцту;
- 1 л води.
Спосіб приготування:
- Капусту нарізати великими квадратами, буряк і моркву – брусочками.
- Часник подрібнити, змішати з овочами у великій мисці, потім розкласти по банках.
- У воді розчинити сіль і цукор, кинути лавровий лист і перець горошком, все довести до кипіння.
- Після закипання налити в каструлю з водою оцет і варити ще кілька хвилин.
- Залити маринад в баночки з капустою, зверху додати рослинне масло.
- Закрити банки кришками і залишити на 3 дні при кімнатній температурі.
- Зберігати баночки в холодильнику або льосі.