Капуста «Пелюстка»

Капуста «Пелюстка» з морквою на зиму в банках

Морква і буряк – краща компанія для капусти, адже вони надають страві не тільки додаткові смакові відтінки, але і яскравий колір. Можна змінити пропорції входження овочів, щоб отримати бажаний відтінок. Перець горошком краще брати не один, а використовувати суміш. Це може бути чорний, білий, духмяний і червоний перці. Так аромат вийде особливо пряним і апетитним.
Інгредієнти:

  • 400 г буряків;
  • 2 кг капусти;
  • 300 г моркви;
  • 10 зубчиків часнику;
  • 5 лаврових листочків;
  • 2 ст. л. солі;
  • 2 ч. л. перцю горошком;
  • 150 г цукру;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • 150 мл оцту;
  • 1 л води.

Спосіб приготування:

  • Капусту нарізати великими квадратами, буряк і моркву – брусочками.
  • Часник подрібнити, змішати з овочами у великій мисці, потім розкласти по банках.
  • У воді розчинити сіль і цукор, кинути лавровий лист і перець горошком, все довести до кипіння.
  • Після закипання налити в каструлю з водою оцет і варити ще кілька хвилин.
  • Залити маринад в баночки з капустою, зверху додати рослинне масло.
  • Закрити банки кришками і залишити на 3 дні при кімнатній температурі.
  • Зберігати баночки в холодильнику або льосі.