Капуста «Пелюстка»

Капуста «Пелюстка» по-корейськи швидкого приготування

Всі закуски по-корейськи відрізняються насиченим пікантним смаком, а також швидкістю приготування. На відміну від інших подібних страв, капуста вийде не дуже гострою і хрусткою. Можна також додати рецепт припарву для моркви по-корейськи і пару горошин запашного перцю. При бажанні спеції можна додати в капусту, а в маринад, потім процідивши його. Так аромат залишиться, а горошини перцю або гвоздика не будуть потрапляти під час їжі.
Інгредієнти:

  • 1 кг капусти;
  • 1 буряк;
  • 2 моркви;
  • 1 ч. л. коріандру;
  • 100 мл рослинного масла;
  • 500 мл води;
  • 3 зубчики часнику;
  • 1 ½ ч. л. солі;
  • 100 мл оцту;
  • ½ Ч. л. чорного меленого перцю;
  • 6 бутонів гвоздики;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 5 горошин чорного перцю.

Спосіб приготування:

  • Нарізати капусту великими квадратами.
  • Буряк і моркву натерти на корейській тертці, або ж скористатися звичайною із середніми зубцями.
  • Часник почистити і кожен зубчик розрізати навпіл (уздовж).
  • Змішати в одній каструлі буряк, капусту, моркву і часник.
  • Додати до овочів горошини перцю, мелений перець, гвоздику і коріандр.
  • Все ретельно перемішати.
  • Закип’ятити воду, висипати в неї сіль і цукор.
  • Влити в розсіл оцет і рослинне масло, перешкодити.
  • Залити капусту маринадом, поставити гніт, прибрати в холодильник на 8 годин.