Капуста «Пелюстка» по-корейськи швидкого приготування
Всі закуски по-корейськи відрізняються насиченим пікантним смаком, а також швидкістю приготування. На відміну від інших подібних страв, капуста вийде не дуже гострою і хрусткою. Можна також додати рецепт припарву для моркви по-корейськи і пару горошин запашного перцю. При бажанні спеції можна додати в капусту, а в маринад, потім процідивши його. Так аромат залишиться, а горошини перцю або гвоздика не будуть потрапляти під час їжі.
Інгредієнти:
- 1 кг капусти;
- 1 буряк;
- 2 моркви;
- 1 ч. л. коріандру;
- 100 мл рослинного масла;
- 500 мл води;
- 3 зубчики часнику;
- 1 ½ ч. л. солі;
- 100 мл оцту;
- ½ Ч. л. чорного меленого перцю;
- 6 бутонів гвоздики;
- 2 ст. л. цукру;
- 5 горошин чорного перцю.
Спосіб приготування:
- Нарізати капусту великими квадратами.
- Буряк і моркву натерти на корейській тертці, або ж скористатися звичайною із середніми зубцями.
- Часник почистити і кожен зубчик розрізати навпіл (уздовж).
- Змішати в одній каструлі буряк, капусту, моркву і часник.
- Додати до овочів горошини перцю, мелений перець, гвоздику і коріандр.
- Все ретельно перемішати.
- Закип’ятити воду, висипати в неї сіль і цукор.
- Влити в розсіл оцет і рослинне масло, перешкодити.
- Залити капусту маринадом, поставити гніт, прибрати в холодильник на 8 годин.