Камбала смажена

Камбала, смажена в маринаді на грилі

У цьому рецепті написано, як зробити японський маринад для камбали. Риба з ним перетворюється на справжній делікатес, який потрібно буде просто обсмажити з допомогою самої звичайної решітки для гриля. В оригінальному рецепті маринаду використовують саке, але оскільки його не так просто відшукати, можна скористатися сухим білим вином. Корінь імбиру можна взяти свіжий і натерти його на дрібній тертці або ж скористатися сухою приправою. Поки камбала буде маринуватися в холодильнику, потрібно хоча б 2-3 рази її перевернути, щоб маринад рівномірно просочив рибу з усіх боків.
Інгредієнти:

  • 4 камбали;
  • 2 ст. л. білого сухого вина;
  • 1 ч. л. кореня імбиру;
  • 2 ст. л. коричневого цукру;
  • 1 ст. л. лимонного соку;
  • 1 зубчик часнику;
  • 2 ст. л. кунжутної олії;
  • 6 ст. л. соєвого соусу.

Спосіб приготування:

  • Кожну рибину ретельно промити і насухо промокнути паперовими рушниками.
  • У глибокій місткою мисочці змішати соєвий соус, лимонний сік і кунжутне масло.
  • Додати в маринад тертий корінь імбиру, подрібнений часник і коричневий цукор, добре перемішати до розчинення крупинок.
  • Викласти камбалу в маринад, залишити на 3 години в холодильнику.
  • Обсмажити камбалу в японському маринаді на решітці гриля до золотистої скоринки з обох сторін.

Тепер ви знаєте, як готувати смажену камбалу. Приємного апетиту!
Камбала смажена готується навіть простіше, ніж можна собі уявити. Достатньо мінімальної термічної обробки для цієї страви, щоб воно стало справжньою окрасою столу. Кілька корисних кулінарних нотаток допоможуть краще зрозуміти, як приготувати смажену камбалу в домашніх умовах або під час пікніка:

  • Якщо ви готуєте смажену камбалу цілком і використовуєте маринад, то попередньо зробіть на кожній тушці невеликі розрізи з боків. Так спеції краще вберуться в рибу, зроблять її ніжною і ароматною;
  • Багато не знають, як чистити камбалу, тому процес здається тривалим і трудомістким. Насправді ж все гранично просто. Ось покрокова інструкція: покладіть тушку світлою стороною вгору, зріжте голову, хвіст і плавники, видаліть нутрощі (їх зовсім небагато). Після цього зніміть з рибки шкіру і ретельно промийте камбалу зовні і всередині;
  • Якщо ви готуєте смажену камбалу на сковороді, обов’язково зніміть з риби шкіру. Вона видає специфічний запах під час смаження. Якщо ж мова йде про приготуванні на грилі на свіжому повітрі, його практично не чутно, так що шкірку можна буде залишити. До речі, знімати шкіру з камбали набагато простіше, якщо риба була заморожена;
  • Щоб камбала смажена на сковороді вийшла соковитою, обсмажте разом з нею ріпчасту цибулю, нарізану півкільцями. Подавати його разом з готовою рибою чи ні – вирішувати кулінару, головне, щоб овоч віддав рибі свій сік.