Камбала, смажена в клярі на сковороді
Кляр на світлому пиві дуже добре поєднується зі смаком камбали, надає рибі пікантний аромат. Якщо ви плануєте пригощати цим блюдом дітей, можна обійтися і без алкогольного інгредієнта, втім, у процесі обжарювання він все одно втратить свої п’янкі властивості. Смажену камбалу за цим рецептом найкраще подавати з часниковим соусом. Виходить дуже ніжне і незвичайне поєднання. Масла знадобиться багато. Потрібно не просто змастити сковороду, а зробити так, щоб камбала в ньому смажилася, як у фритюрі.
Інгредієнти:
- 400 г філе камбали;
- 6 ст. л. майонезу;
- 2 зубчики часнику;
- ½ Склянки світлого пива;
- ½ Склянки борошна;
- 1 ст. л. лимонного соку;
- 2 яйця;
- 2 склянки рослинного масла;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Розділити сирі яйця на білки і жовтки.
- Жовтки змішати зі світлим пивом і борошном, додати трохи солі і перцю.
- Білки збити в пишну піну, ввести в тісто для кляру, акуратно перемішати.
- Філе камбали нарізати порційними шматочками, кожен посолити і поперчити за смаком.
- Занурити рибу в кляр і обсмажити на сковороді у великій кількості олії до золотистого кольору.
- У глибоку тарілку викласти майонез, додати до нього подрібнений часник і лимонний сік, перемішати.
- Подавати смажену камбалу в клярі, поливаючи кожен шматочок часниковим соусом.